Дали някога в хладилните помещения на тържището са се охлаждали поне едно цвете или една риба, както е предварително заложено, пита общинският съветник


„Пазарът на „производителите“ е бил и ще си остане един „воденичен камък“ за бюджета на община Кърджали. Той е компрометиран още при разписването на дейностите и никога не е действал по предназначение, т.е. производители от региона да продават на едро своята продукция. Разходите за наказателни лихви и просрочени задължения през годините допълнително оскъпиха този общински актив. Самият факт, че от 2005 г. до 2021 г. инвестицията не е изплатена и се очертават още поне 300 000 лв. остатък от кредита, е достатъчно красноречив“, коментира общинският съветник Божидар Стоянов по повод поредния скандал с ръководството на дружеството „Пазар на производителите“.
Новоизбраният Съвет на директорите на „Пазар на производителите” ЕАД трябва до три месеца да представи нов актуализиран Бизнес план и информация за изпълнението на разгледания днес  такъв пред Общински съвет Кърджали. Това решиха общинските съветници по предложение на председателят на Постоянната комисия по икономическа политика и общинска собственост  Байрам Байрам. Решението бе  подкрепено с 24 гласа „за”, 1 против и 11 въздържали се.
По време на дебатите по една от най-спорните точки бе поискана оставката на изпълнителния директор на общинското дружество Рамадан Вели, а съветникът Байрам Байрам дори препоръча на борда на директорите да се поограмоти в образователните учреждения в Кърджали.
„В точката за приемане на „инвестиционната програма“ на „Пазар на производителите“ ЕАД, изразих искреното си учудване от изказванията на колегите от Реформаторския блок и ДПС, които се възмутиха как може в рамките на 4 страници (първият вариант бе в една страница) да бъде поднесен на вниманието на общинските съветници подобен анализ. Това било несериозно. Напълно съм съгласен с мотивите и на г-н Милев и на г-н Байрам, които справедливо възнегодуваха“, допълва Божидар Стоянов.
Разбира се, че всичко това щеше да е смешно, ако не е толкова трагично, отбелязва той. Стоянов е препоръчал на членовете на Борда на директорите да си направят труда и освен един сериозен бизнес-план, да подготвят и анализ на състоянието, в което е заварило дружеството преди своя първи мандат.

„Интересно би било да се проследи как разписаните в проекта по САПАРД дейности за хладилните помещения са действали и действат? Дали някога там са се охлаждали поне едно цвете или една риба, както е предварително заложено?
Въпросната дейност е една от многото, които не се извършват по предназначение. Това говорят и цифрите в приложението, което ни бе предоставено като отчет. В него липсват както приходи от тази дейност, така и планирани приходи за бъдещи периоди до края на мандата през 2021 г. на това ръководство“, посочва Стоянов.
24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.