Човек и 700 лева на месец да получава за правене на нищо, пак трябва да е съхранил известна доза себеуважение. Всъщност, по точно трябва да се каже: Общинският съветник и само 4 часа на месец да работи за 700 лева, пак не бива да позволява да го правят на „балама“.
Тестът ще се случи на предстоящото заседание на Общинския съвет в Кърджали. Същият този разпоредителен орган, който преизбра директорите на „Пазар на производителите“ без същите да са представили Бизнес план и Програма за развитието на дружеството. Четивото влиза сега на сесия и няма нищо общо с план и програма. Едно към едно е най-обикновена справка (с пропуски даже, не се посочва колко плаща за сергия един местен производител или "производител на банани и портокали").
Една страничка докладна записка за приемане на решение за приемане на „бизнес-плана“, за даване на съгласие за продажба на имоти и за задължаване на изпълнителния директор да плаща вноските по прословутия дълг. И още една страничка справка – толкова пари ще влязат в следващите три години, толкова ще изразходим, за толкова пари ще продадем малкото останали активи.
Ако пазарът на Кърджали, който се намира на най-атрактивното и най-желано от търговците място в Източните Родопи, беше собственост на бизнесмен, който е похарчил милиони за изграждането му. И ако той беше обявил конкурс за оперативни ръководители. И ако сегашните директори се бяха явили пред този бизнесмен с една страница справка, озаглавена гръмко „Бизнес план и Инвестиционна програма“… тези „общински“ директори щяха да останат една единствена минута пред него. Не да чуят нещо като оценка от него, а 60 секунди, които са нужни на работодателя да излезе от оковите на почудата, която носи справката, с която следващите 3 години ще се управлява „Пазар на производителите“.
Съветниците трябва да върнат на „поправителен“ директорите на пазара или да преглътнат, че дружеството копае надолу и надолу. От сегашния "бизнес план" излиза, че директорите щели само да събират пари и да харчат. За събиране на такси Борд на директорите не е необходим.
24rodopi.com


Share To:

24rodopi

Post A Comment:

6 comments so far,Add yours

  1. Анонимен19/9/18 08:38

    Ако цялата сума, която човекът от сергията плаща, влизаше официално в касата, сега Пазарът на производителите нямаше да има 2 млн лева дълг, а 2 милиона излишъци и запазени обекти. Това е истината.
    При търговете е същото - продава се за 180 000 лева, а реално в касата влизат 110-120 000 лева.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен19/9/18 09:30

    Бизнес плана на пазара е далавера за дпс и ограбване на електората.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен19/9/18 09:52

    Какъв бизнес план, тоя се мотае из кат и всяка седмица с някакъв друг автомобил и чака номера... сменете го този " директор" който източва само европари. Уж директор на пазара а вече сигурно има 500 декара общинска земя на заем върху роднините им и чакат субсидиите :)

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен19/9/18 14:28

    Какъв е закона ,искам да попитам.1 Ако някой общински служител злоопотруби със служебно положение 2. Кой му е началника и той или тя носи ли наказателна отговорност 3 в село кърджали има ли прокуратура или съд
    4 ДАНС имат ли хора в Кърджали

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен19/9/18 14:30

    Защо общинския пазар не се отдава целият под наем и лицето което го наеме чрез търг да има право да го преотдава.Тогава няма да има нужда от екип и заплати. И за няколко години ще си го изплати дълга на общината

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.