Новоизбраният Съвет на директорите на „Пазар на производителите” ЕАД трябва до три месеца да представи нов актуализиран Бизнес план и информация за изпълнението на разгледания днес  такъв пред Общински съвет Кърджали. Това решиха общинските съветници по предложение на председателят на Постоянната комисия по икономическа политика и общинска собственост  Байрам Байрам. Решението бе  подкрепено с 24 гласа „за”, 1 против и 11 въздържали се.
В дебатите по една от най-спорните точки бе поискана оставката на изпълнителния директор на общинското дружество Рамадан Вели, а един от съветниците дори препоръча на борда на директорите да се поограмоти в образователните учреждения в Кърджали.
„На страница първа в бизнес плана има информация за дейността на Пазар на производителите, взета от Търговския регистър. На втора има някакви четири реда с големи букви, а на трета - таблица. От нея става ясно, че основната цел на дружеството е да обслужва банковия си кредит, следва постигане на положителни финансови резултати и трета-Пазарът да остане завинаги общинска собственост. Какво имате предвид с последната цел не става ясно след като до момента сте разпродали половината от тържището и ако следвате тази програма, то няма как да остане общинско", обяви от трибуната общинският съветник от Реформаторския блок Радослав Милев. Той цитира, че до момента са продадени търговски обекти за 2 354 528 лева.
„Има решение на Общинския съвет, с което след направената оценка на всеки парцел, той трябва да бъде подлаган на гласуване в Общинския съвет. За нито един от продадените обекти няма решение. Вие сте нарушавали многократно решението на Общинския съвет и затова аз искам оставката ви", обърна се Милев към изпълнителния директор на дружеството Рамадан Вели. „Не се справяте и искате още да продавате и да строите по тротоарите, а това не е целта на Пазара на производителите", допълни още в мотивите си Милев.
„Така се получава, когато се поставя каруцата пред коня. Първо трябваше да бъде представена бизнес програмата и тогава да изберем Борд на директорите. Трябваше да ни бъде предоставена нова програма, с ново съдържание и философия, с която да се управляват активи за милиони", посочи Огнян Иванов от ГЕРБ.

„Ясно заявихме, че желаем да видим един читав бизнес план. В Кърджали има Икономически техникум, висши учебни заведения с икономически специалности, нека от борда ги посетят. Нека и да представят на ученици и студенти какво са измъдрили като бизнес план. И ако някой от учащите каже, че това е бизнес план, то аз лично ще им се извиня публично", посочи съветникът от ДПС Байрам Байрам.
Планът в крайна сметка бе приет, но ще има актуализиран вариант.
Председателят на ОбС Раиф Мустафа даде три месеца на Борда да представи нова програма.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

2 comments so far,Add yours

  1. Анонимен20/9/18 15:33

    Чудесно. Сега приемете и план за улично осветление, почистване, нови тротоари, цялостен ремонт на улиците в кварталите !

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен20/9/18 17:16

    Защо го избраха наскоро борда, след като не може един бизнес план да изготви като хората?

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.