Трудно някой може само с четене и различни упражнения да стане добър треньор, ако не му идва отвътре, казва Павел Митев

Страхуваме се да влезем с децата в зала „Арпезос“, твърди Павел Митев - най-успешният треньор по волейбол в Кърджали.
Започва като играещ треньор в „Арда“, после трупа опит в София, Дупница, Пловдив, Казанлък, Турция. Негови състезатели са били известните днес национали братя Братоеви и Цветан Соколов. От десетина години последователно и упорито изгражда успешни отбори в различни възрастови групи в СУ "П.Р.Славейков". Резултатите са неоспорими - 9 републикански титли и 2 сребърни в трите възрастови групи. Негови възпитаници защитават честта и на Волейболен клуб „Арда“- Кърджали при юношите до 15 години, като печелят общо 21 медала за града.
Специалистът отбелязва, че „градове, в които няма никакви традиции в спорта волейбол, изградиха едни прекрасни зали, създадоха прекрасни условия за тренировки и изграждане на силни отбори“.
„Много градове ни настигат и са на път да ни задминат. Ние ще се окажем на опашката във волейбола. Няма друг областен град, който да няма една представителна зала. Сегашната ни зала се руши с дни, а не се вземат никакви мерки. Чух за проект за нова зала, но едва ли тя ще стане в близките 2-3 години. Дотогава се страхуваме да влезем с децата в зала „Арпезос”“, посочва Павел Митев пред БНР.

За треньорската професия изграждащият тимове-шампиони казва: „Хубаво е човек да е практикувал съответния спорт, хубаво е да е завършил необходимото образование, за да работи като треньор, но най-важното, според мен, е да обича децата, да обича самия спорт и да бъде всеотдаен. Дори смятам, че треньорската професия е даденост. Трудно някой може само с четене и различни упражнения да стане добър треньор, ако не му идва отвътре“.
24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

2 comments so far,Add yours

  1. Анонимен23/10/18 10:33

    Най-добрият треньор!!!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен23/10/18 14:51

    Няма страшно Павка - и новата зала ще е като старата.Важното е някой да прибере мангизите.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.