Както Англия уволни Глен Ходъл, така и вицепремиерът трябва да си ходи

Северинът във властта, Кулагинът на обединените патриоти, Ричардвеличкото на българската политическа класа, Менгелето на…
Като комплициран образ от топ новините се държи вицепремиерът Валери Симеонов. Бе, направо като компот с най-коментираните факти, типажи и… оправдания.
По повод протестите на майките на деца с увреждания, пред своята телевизия СКАТ Симеонов ги нарече "кресливи жени с уж болни деца". В което и друго правителство в Европейския съюз да беше, авторът на обидата вече да е освободил кабинета си и да се е върнал там, откъдето е пристигнал. У нас...
Симеонов изглежда страшен в очите на другите от правителството, кара „Атака“ и ВМРО да се срамуват в малката коалиция, мнозинството от хората го възприемат като маданска амбиция извън Брадъра – едно се вижда отстрани, но бамбашка нашият герой си мисли. Майките с болните деца (а и не само те) видяха в изказването му един съвременен д-р Менгеле, макар и не толкова изчистен расово, а в следващите дни на отбрана - логика за подмяна на героя в клипа „Супер жалък“.
А Валери Симеонов просто трябва да бъде Гленходълът на България! И да си ходи!
През 1999 година треньорът на английския национален отбор по футбол Глен Ходъл изпусна реплика в интервю за “Таймс”. В него Ходъл - легенда за „Тотнъм“ и с над 50 мача в националния отбор, каза, че инвалидите вероятно страдат заради прегрешения в предишния си живот. Британците стъжниха живота на Глен Ходъл за тези думи. В последвалия скандал се намеси дори премиерът Тони Блеър. Изказването на треньор №1 накара някои медии да напишат в редакционни коментари, че вероятно Ходъл в предишния си живот е бил плъх. Глен Ходъл беше уволнен.
У нас - обратното. Издигат щит пред Валери Симеонов. Щяло да има някакво срутване на властова конструкция, ако той бъде уволнен. Земетресение да има, такъв човек няма право във властта!
А и не е толкова апокалиптично! Махат един патриот, дават заплатата на друг патриот.
24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

12 comments so far,Add yours

  1. Анонимен23/10/18 08:16

    Тоя не трябва никога повече да се появява в публичното пространство! Да го наврат в миша дупка серсемин прост!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен23/10/18 08:32

    Един тъпанар работодател се нарича по телевизията заплаши, че щял да изкара на улицата 20 000 души срещу майките с болни деца. Този фашага е по-зле и от Симеонов.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен23/10/18 08:55

    Психопат ли е Валери Симеонов? – както намекна един антрополог.
    Не си губете времето с този въпрос.
    Не е.
    Не е и фашист, както го нарече пък един социолог.
    Валери Симеонов е играч – такъв, какъвто се полага на дивата ни политика.
    Щял да си подаде оставката, само ако я поиска Каракачанов – който наскоро също омаза с отровни думи Народа.
    И Волен не остана по-назад – след Изтреблението край Своге.
    Тия тримата са готови да си прегризат гръцмулите.
    Приятен апетит.
    Бойко пък сам си гризе гръцмула – като се извинява вместо Валери.
    Истински мръсното обаче е друго – то остана незабелязано.
    Според Валери Симеонов, много хора мислели като него за „кресливите майките и уж болните им деца“.
    Ако е вярно това, значи мръсотията, която от 30 години прокапва от българската политика, вече е поразила мнозина.
    И това ли успяха да направят – да ви насъскат един срещу друг?
    Докато ви превърнат в истински зверове.
    А един работодател заплаши майките, че щял да извади срещу тях 20 хиляди работници.
    Какво, саморазправа с клетите деца ли му се привижда пък на тоя?
    И ще излязат ли работниците срещу децата?
    Дотам ли я докарахме?
    В последния роман на Джон Льо Каре срещаме един въпрос, подходящ за случая:
    „До каква степен можем да се абстрахираме – в името на свободата – от човешките си чувства, преди да сме се лишили окончателно и от човещината, и от свободата си ?
    Българската политика не е в състояние да произвежда нито истинска свобода, нито истинска човещина.
    Обаче от години ви тика към колективна морална катастрофа.
    ***
    Кеворк Кеворкян

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен23/10/18 09:38

    Теа обединени идиоти само развалят имиджа на държавата боклуци от ента степен само за трепане са патриоти дали знаят значенито на тази дума

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен23/10/18 12:23

    Когато влачеше бабата на Капитан Андреево на някои им беше хубаво и гледаха сеира щото беше някаква си туркиня ,сега когато мечката влезе в нашия двор нещата станаха други...

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен23/10/18 13:00

    Валери си е наред трябва тука да дойде малко амуджи да размята

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен23/10/18 13:06

    Ужас! Това ли е България - с този за вицепремиер..Дамнацио за него, да бъде забравен, грамада за него, грамада като за героя на Веазив и не "Проклет да е Цеко", а "Проклет да си, Симеонов"

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен23/10/18 15:18

    Не може протестиращи от улицата да свалят политици и правителства.Хората ,които са избрали тези политици са много повече.

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен23/10/18 19:55

    зализаниите пари и арогантното чувстсво на безнаказаност дават самочувствие за такова държане.може да изкара 20 000 като овце,щото ги е страх хората за хляба.ама не е само това,за да е в такава позиция сигурно има много черни папки за движението на паричните потоци

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен23/10/18 22:04

    Какво да очаквате от държава,в която избират за вицепремиер същество,което блъска и събаря на земята възрастна жена,обижда майки на деца с увреждания и на какво ли още не ще станем свидетели...

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен23/10/18 23:51

    Neprozdachnoto prahosvane i troshene na bg darjavni pari v bg prezidentstvo za doksan dokus zdravi bg simulanti za luks automobili, slujebni jilista, luks razhodki iz planetata, dance teroristi, luksozna ohrana, shofiori, garaji,.....neprozrachnoto izrazhodvane na bg darjavnite levove v bg darjavni televizii, v bg darjavni partii, bg klubove, bg darjavni armeiski teatri, bg domove na culturata, sportni zali, universiteti, kliniki, religiozni bg hramove....v mirno vreme.... a tesi invalidi ne sa postradali v otbranitelna ili zavoevatelna darjavna voina....imat si zastrahovatelni instituti i grajdanski zadaljitelni zastrahovki za jivot i zdrave....fashistki prezidentski teror, sram i pozor!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.