Обявена е обществена поръчка инженеринг (проектиране и строителство) на пътна и техническа инфраструктура за обект „Индустриална зона – Кърджали“.
Национална компания "Индустриални зони" (НКИЗ) за изграждане на инфраструктура в няколко парка в страната ще изхарчи около 70 милиона през следващите четири години за индустриалните зони в Божурище, Кърджали, Карлово, Суворово и Телиш (Плевенско).
Според съобщението на НКИЗ ориентировъчната дължина на улиците, които трябва да бъдат изградени, е 20 900 м, а обявената стойност от 70 млн. лв. е без ДДС.
Поръчката предвижда сключването на рамково споразумение за срок от 48 месеца с трима потенциални изпълнители на строителните дейности, като за всеки конкретен договор след това НКИЗ ще кани фирмите да представят оферти.
Оценката ще се прави на принципа икономически най-изгодна оферта, където тежестта на качеството е 40%, а останалите 60% са за цената. Срокът за кандидатстване е 19 ноември.

Припомняме, че правителството даде съгласието си два имота – частна държавна собственост, да бъдат внесени като непарична вноска в капитала на „Национална компания Индустриални зони" ЕАД. Терените с обща площ от 94,4 дка се намират в Кърджали. Решението ще позволи реализирането на проект за изграждане на икономическа микрозона от съвременен тип на територията на областта.
Както вече писахме, Кърджали ще разполага с Индустриална зона. Тя ще бъде разположена в района на бившето летище, върху площ от 105 декара.
24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

  1. Анонимен23/10/18 16:19

    Ako ne dadat nai-malko 1200 lv neto zaplata na rabotnici tazi industrialna zona nqma da e rentabilna. Dobre e parvo da se napravi eksperten analiz na riska. To i sega rabotnicite vsichki sa na zapad. Horara iskat spravedlivo zaplashtane i spravedlivi chasove na trud. Nad 8 chasa na den nedeite da rabotite hora. Zakona ne vi zadaljava. Da vidim kakvo shte napravqt togava. Bez tova nqma rabotnici. Nqma da vi uvolnqt, nqma koi da im raboti, a i ako vi uvolnqt zaradi tova tarsete si pravata v sada.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.