Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) е спряла продажбата на спанак, за който има съмнения, че е примесен с отровното растение татул. Това е станало след проверка на сигнали на потребители от Костинброд и Търговище, съобщиха от агенцията - това гласи водещата новина на деня.
Двама души дори са се натровили, след като са яли от зеления микс, съобщиха от БАБХ. Те са получили неразположение и са диагностицирани с признаци на атропиново отравян.
От агенцията не посочват кой е производителят на спанака, нито в кои магазини се е разпространявал. Казва се само, че е в пакети по 500 гр., сорт Горила и е произведен в село Златитрап, област Пловдив. Общото произведено количество е 1775 кг. Около 600 кг от тях са били намерени в обекта, в който се е пакетирала храната.
Читатели на 24rodopi.com донесоха в редакцията пакети от посочения спанак, които се продават и в Кърджали. „Купихме пакетите преди два дни в хипермаркет в района на автогарата - същия сорт, същия грамаж, от същите зеленчукови градини на дружеството в Златитрап“, поясниха притеснените кърджалийци.
Има ли случаи на хранителни отравяния в Кърджали - четете тук
24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

6 comments so far,Add yours

  1. Анонимен7/11/18 22:43

    А НЕ МОЖИТЕ ЛИ ДА НАЗОВЕТЕ ЕДИН ОТ 3те.СУПЕР МАРКЕТИ....ДА НЯМА НЕЩО ПОДСАДИМА ЧОВЕШКО Е ДА ЗНАЯТ ХОРАТА

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен7/11/18 23:59

    Пак да ходят в Кауфланд.Голяма промоция" последен залък".Хубава седмица.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен8/11/18 11:33

    Кажете кой е магазина.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен8/11/18 13:07

    Пишете кой е хипермаркета, а не само в един хипермаркет! Тъпи ли сте?

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен8/11/18 14:01

    50-60 000 души ви четат, а вие криете кой е магазинът!!! Мислете за читателите си!

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен8/11/18 20:41

    Аз го видях в Кауфланд, привлече ме опаковката, но като прочетох надписа "Горила" нещо ме накара да се откажа :) и не съм сбъркала!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.