Парк „Простор” ще бъде застроен, а деца ще трябва да тренират футбол върху старото гробище на Кърджали.
Това обяви областният управител Никола Чанев пред представители на медиите. Той посочи и снимки с парцелите, върху които е дадено разрешение от страна на Общината за строеж на спортни обекти. Според тях се предвижда изграждане на два стадиона и паркинг около Арена „Арда”.

„Лошите ни прогнози за пореден път се сбъднаха. Разрешителното е издадено в края на септември. Предвидено е изграждане на две футболни игрища. Едното е на моравата до самолета, където ще бъде продължен и паркингът за автомобили. Другото ще бъде върху старото гробище в парка”, обясни Чанев. Той допълни, че екипът му има известни резерви относно спазените правила за процедурите. Предстои обаче да бъде изготвено уведомление до Окръжна прокуратура за извършване на проверка.
„Дори и всичко да се окаже законно, то обаче не е правилно. Не трябва да се отнемат и малкото останали зелени площи в Кърджали. Искам да попитам и родителите дали ще са съгласни децата им да тренират футбол върху гробище, буквално върху костите на отдавна починали хора, някои от които техни предци? Недопустимо е парк да бъде превърнат във футболно игрище. Застроихме всички зелени площи, а вече посягаме и на парковете. Единственото подходящо място за игрище е сгурията. Но то ще се превърне в паркинг. Ще се изграждат нови паркинги, въпреки че Общината притежава площите, върху които в момента частни фирми развиват търговска дейност”, каза още Чанев.
Той бе категоричен, че държавата ще окаже съдействие помощните терени да бъдат изградени на друго, по-подходящо място. Като пример областният управител посочи района на бъдещата нова спортна зала.
„Държавата ще помогне. Инициирахме разговори и с президента на „Арда”. Готови сме за съдействие, но долу ръцете от парка”, посочи още Чанев.
24rodopi.com


Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

20 comments so far,Add yours

  1. Анонимен8/11/18 14:00

    Чичо Вълк няма наяждане

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен8/11/18 14:03

    dps taka raboti sled nas i potop

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен8/11/18 14:15

    долу ръцете от простор!
    Има и други места!!!!!!!!

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен8/11/18 14:48

    14:00 прав си. Защо трябва да се застроява. Нека има природа, нека живеем без ток и вода. Хайде да разрушим всички бетонни блокове и да живеем в пещери, в хармония с природата. Да израждаме децата си в горите и по поляните.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен8/11/18 14:52

    Хората искат да правят игрища за децата, за да има къде да тренират. Обаче пионката на Герб - Чанев, както винаги мисли само най-хубавото за града и не иска това да става. Еми нека тренират на полянката "Горубсо".

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен8/11/18 15:16

    Да не би мястото което определихте Вие г-н Чанев за новата спортна зала да е най подходящото ?.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен8/11/18 16:21

    Кумчо Вълчо ще ви схруска за закуска, ако не е бат Ви Чанев

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен8/11/18 17:00

    Вълк трудно се преборва, а щом е дошъл до Кърджали, ще има много още жертви.

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен8/11/18 18:35

    Всички селяни докато не си купят апартамент в Кърджали няма да се мирясат власт имащите

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен8/11/18 19:13

    Ами нали обявиха за продажба парцела със стария туб диспансер
    (каменна сграда на горния ъгъл на Пионерския дом с изглед към Парк Простор), освен това до него е оформен още един парцел от трафопоста нагоре с лице към павираната улица.

    Поредните местенца за застрояване от наши хора.

    Добре поляната до самолета нека я подравнят и застелят с чимове, да и направят висока ограда от към бул. Беломорски да не излизат топките.
    другия терен за площадка е подстъпа към старите гробища. Под стълбите. Там е наводнено в 90 % от годината.

    Колкото до новата зала в края на града, ами има терен успели са да убедят министерството на младежта и спорта да инвестира, ок до тук. Сега други проблеми пред управляващите - логистика
    ул . Язовирска иска цялостен ремонт от бл. стара планина до кръстовището си с бул. България. Поставяне на улично осветление, примерно от 07.00 до 22.00 да има постоянно градски автобуси на всеки 20 или 30 минути до там, за да могат жителите на града да се придвижват. Отделно паркинг местата трябва да се планират пред комплекса.
    Да има заведения за общ. хранене където да изчакват придружителите, докато децата са на тренировки.

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен8/11/18 19:21

    Аллах ще ги накаже. Долу ръцете от старото Турско гробище на Кърджали. Благодарим на Гн Чанев за информирането на обществото

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен8/11/18 20:55

    Ей селяни!!!! Долу ръцете от парка, тука сме израстнали. Това, че вие сте дошли в града с извратените си разбирания за живот си е лично ваш проблем. А до 14:48 - Точно за да има къде да играят децата, трябва да се запази парка. Нима сега могат всички деца да играят на стадион "ДРУЖБА"???? А за израждането - май ти е писнало да седиш в кошара или обор. Това тук е град и точно такива като теб го осраха.

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен8/11/18 21:01

    Прав е в този случай областния ни управител. Върху гробища ако се постори нещо ,след време се получават някакви случки . Вижте пътищата ,там където е имало гробища и сега има път

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен8/11/18 22:18

    Taka she e ako vse o6te malchim ne protestirame za ni6to v tozi grad dps i tehniyat porobitel valka she si praviat koto iskat

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен8/11/18 23:04

    Глей как се прай има паркинг даваш го под наем за нещо си и правиш друг паркинг после даваш и него и пак няма паркинг и пак правиш нов и след година две някой си застроил “законно” собствения имот и пак няма паркинг капиши

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен8/11/18 23:15

    Не посягайте на зелените площи в града.Не ви ли стига взетото досега?

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен9/11/18 14:21

    Аре стегнете се малко, не искаме строежи, искаме зелени поляни. Малко други места има, че тръгнали в парка да сторят.. Защо не направите стадион пред общината в градската градина?

    ОтговорИзтриване
  18. Анонимен19/11/18 13:48

    АМО В ЗАТВОР ЗА ВАС,МИЗЕРНИЦИ - КРАДЛИВИ ! НАРОДА СКОРО ЩЕ ИЗЛЕЗЕ СЪС СОПИТЕ ,ЗАЩОТО ВЕЧЕ 30 ГОД. ПРЕХОД И КРАЧКА НЕ СМЕ МРЪДНАЛИ ,А ВИШЕГРАДСКА ЧЕТВОРКА СТАНАХА БЕЛИ ХОРА ,НО БЪЛГАРИТЕ СМЕ ВСЕ ОЩЕ РОБИ !

    ОтговорИзтриване
  19. Анонимен19/11/18 13:48

    ОСТАВКА НА ТОВА МАФИОТСКО ПРАВИТЕЛСТВО ОСТАВКАААААААА

    ОтговорИзтриване
  20. Анонимен19/11/18 13:50

    АРЕ ВАЛЕРКО ПОВЕДЕ ХОРОТО ,РАЗБЕРЕТЕ СЕ КОЙ Е СЛЕДВАЩИЯ ,КОЛКОТО ПО СЕ БАВИТЕ ТОЛКОВА ПО ЗЛЕ ЩЕ СТАВА,ГЛЕДАМ ГИ ПРОТЕСТИРАЩИТЕ ...НЯМА ЛАБАВО ДА ГЕ ША ИЗРЪГАТ ТО КРАЙ

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.