Професионалната гимназия по електроника „Капитан Петко войвода“ в Кърджали продължава инициативата „От ученици за ученици“ - да предлага на възпитаниците си компютри, сглобени и тествани в часовете по практика от техни съученици.
През първата седмица предлаганите компютри и цените ще важат само за ученици от училището. След това, ако никой не покаже интерес към него, компютърът ще се пусне в продажба и за представители на други училища, организации и частни лица.
Тази седмица ПГЕЕ „Капитан Петко войвода“ представя работната станция HPZ400.
Тя има здрав, изцяло метален корпус, захранващ блок производство на Delta Electronics, които произвеждат едни от най-качествените захранвания за сървъри и работни станции. Охладителната система е съставена от радиатор с 3 топлинни тръби за по-добро топлоотвеждане и терморегулируем вентилатор, плюс допълнителен терморегулируем вентилатор в задната част на кутията, който издухва топлия въздух навън. При нормална работа на компютъра охладителната система е изцяло безшумна.
Компютърът тежи около 15 кг., метален е и е много вероятно след ядрена война да оцелеят хлебарките и той.
Работната станция разполага със сървърен Intel Xeon X5650 на честота от 2.66 до 3.06 GHz, когато е под натоварване и който има 6 физически и 12 логически ядра. 
Компютърът е тестван в продължение на две седмици в часовете по практика от ученици от 12 клас и 11 клас.
Цената, на която го предлага училището на учениците си, е 520 лв, точно колкото струват купените за него части. Няма печалба от него, защото е направен от ученици и е за ученици.
24rodopi.com



Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

5 comments so far,Add yours

  1. Анонимен7/11/18 15:44

    Браво .То без туй първия компютър е направен от Българин .Джон Атанасов Браво момчета на прав път сте

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен7/11/18 18:41

    Малоумници! И кой ще го ползва след ядрена война?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен8/11/18 08:28

      ei tova sedia i si mislia cial den sig shte izmisliat i pensia i lafka i voda za sled iadrena voina che da moje tozi koito shte go polzva da jivee ama puk tok shte ima li abe bravo izmislili sa go hlebarkite shte go polzvat :)

      Изтриване
  3. Анонимен8/11/18 07:48

    Какво ще се случи на моя комп след ядрена война ми е интересно

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен8/11/18 08:37

    И един мармот завива шоколад...

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.