Над 700 въпроса, свързани с възможностите, които предоставят оперативните програми на Европейския съюз, са отправени през 2018 година към експертите от Областния информационен център Кърджали. По-голямата част от тях касаят Програмата за развитие на селските райони, но има и такива, които са насочени към Оперативна програма „Иновации и конкурентноспособност”. Това обяви на нарочна пресконференция експертът в ОИЦ Мариана Петрова, която заедно с началника на отдел „Управление на проекти” в общинската администрация Надежда Цветкова, направиха своеобразен отчет за дейността на центъра през последната и предходните две години, откакто се реализира проектът.
Надежда Цветкова съобщи, че през 2019 година ОИЦ няма да спре да функционира и навлиза в нов тригодишен период.
„За разлика от началото преди 7 години, когато  хората задаваха своите хаотични въпроси свързани с оперативните програми, сега вече тези въпроси са много по целенасочени и на базата на предварителна информация”, каза Мариана Петрова. По думите й, в момента ОИЦ е посещаван от хора, които имат ясна идея какво искат да направят.
Мариана Петрова проследи в цифри и факти дейността на ОИЦ през 2018 година и от началото на проекта през 2015-а.
През настоящата година посетителите офиса жители на областта са 420. 32 са проведените информационни събития, които са обхванали всички общини на област Кърджали и на които са присъствали на събитията-490 човека. От бенефициентите са отправени над 700 въпроса.
24rodopi.com


Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.