14 български и турски артисти участват в общ проект „Пътят на художника”. В него те „разказват” с четка и фотообектив за прелестните кътчета в Източните Родопи, за популярни атракции и неизвестни легенди, за лица и истории – в едно емоционално балканско пътуване чрез „галерия на колела”от село Чамлъджа, през Истанбул, Одрин и София до… Хасково и Кърджали, за да вдъхновят нови пътешественици.
 „По време на работата си от двете страни на границата ние открихме онези мостове, по които винаги ще можем да минаваме–от вила Армира, от крепостта Лютица до Чамлъджа, до Енес. По стъпките на художника ние открихме много лица, много история. Затова пожелавам по стъпките, които прокара това културно-историческо трасе, отразено в художествени произведения и фотографии, да минат и хората от политическата власт, общинските администрции, държавниците и много други творци. Ако това се случи, съм убедена, че ще има повече хармония между хората”. Така Бисера Йосифова, културолог и куратор на пътуващата експозиция, обобщава предизвикателствата на „Пътят на художника”.
Българо-турската галерия на колела пристига в Кърджали и ще бъде представена в Арт галерия Кръг на 21 декември от 12 ч.
24rodopi.com


Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.