Председателят на Общинския съвет в Кърджали Раиф Мустафа ще вкара в последния момент в дневния ред за предстоящата сесия точката за стартиране на процедурата за избор на нов омбудсман. Това разкриха за 24rodopi.com общински съветници, които настояват Кърджали да има нов обществен защитник.
Мандатът на омбудсмана на Кърджали Расим Муса приключва този месец, но той ще продължава да получава заплата и през 2019-та. Това става ясно от проекто-дневния ред на декемврийската сесия на Общинския съвет в Кърджали, писа на 4 декември 24rodopi.com. Заседанието на разпоредителния орган ще се проведе на 17 декември. Припомняме, че заради дневния ред с незначителни теми, съветници от различни групи обявиха, че заплатите в Общинския съвет са незаслужени.
„Заради скандала председателят ще включи в последния момент точката за омбудсмана. Но знайте, че нещата така са подредени, че да спечели минимум 2-3 месеца за приятеля си Расим Муса. Във временната комисия за подбор на кандидатите от 7 души 4-ма ще бъдат свързани с председателя – съветник от ДПС, служители на администрацията и журналист, бивш член на ДПС. Членовете на комисията, които ще протакат избора до февруари-март, вече са избрани от председателя“, разкриха пред 24rodopi.com общински съветници. Според тях е невъзможно да бъде избран нов омбудсман до март. „После ще бъдем в кампания за изборите за Европарламент и консенсусът е трудно постижим. След това пък ще бъдем в кампанията за местните избори и не само, че ще бъде невъзможно да получим подкрепа от други сили за необходимите 28 гласа, но и вътре в групата на ДПС ще има проблеми. През цялата 2019-та Кърджали може и да няма нов омудсман“, твърдят съветниците.
24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

5 comments so far,Add yours

  1. Анонимен14/12/18 22:35

    Kakavidi idva vidov den

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен15/12/18 14:37

    Новия омбудсман ще бъде определен от новия кмет, така че честито още една година на хубава заплата за Расим Муса. Колкото до Раиф - след една година ще бъде пенсионер от улицата. Демек, дружката му Расим ще бъде по-важен.
    Не се наядохте бе, дайте малко път на младите.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен15/12/18 14:39

    за какво служи този сомунсман някой знае ли, само за мохабетииииии.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен15/12/18 16:33

    Кокошкарски изпълнения. Мандатът свършва пред декември и още през септември трябваше да е стартирала процедурата за избор на нов. Сега комисията ще може 3 месеца да се мотае, макар да е само да е формална. Разбирате ли защо хората ни мразят и с омерзение напускат България. Да ви е.а мамата крадлива!!!!!!!!!!

    ОтговорИзтриване
  5. Ръфкъ16/12/18 10:41

    Oмбудсман в село като Кърджали е супер ненужен пост ,а само хранилка за някой некадърник .Не съм чул нещо полезно да е свършил Расим освен да си пие кафето с Раиф на лакърдии и да ходи на лов.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.