Как Община Кърджали продаде „Тракия“ АД? Като по учебник… как не трябва да се продава имуществото на данъкоплатците.
Обект на приватизационната сделка, осъществена през 2001 г. е продажбата на 80 % от акциите на “Тракия” ЕАД Кърджали. Купувач по сделката е „Тракия 98” АД Кърджали.
Договорът за приватизация на 80 % от капитала на “Тракия” ЕАД Кърджали е подписан на 01.10.2001 г. при следните параметри:
Продажна цена в размер на 366 287 лв., от които начална вноска 91 576 лв., представляваща 25 % от продажната цена, платима при сключване на договора;
Останалата част от цената по сделката в размер на 274 711 лв. е разсрочена за изплащане за срок от 5 години, без гратисен период.
Разсрочената част от цената по договора е обезпечена с учредяване в полза на общината на законна ипотека върху дълготрайните материални активи (ДМА) на дружеството.
ДМА на дружеството са включвали: сграда административна в гр. Кърджали, сграда парокотелна, метално хале, складове в гр. Кърджали, 5/пет/ производствени сгради и пристройка за производство на дограма, 3 (три) броя апартаменти в областния център.
Поради проблеми с изплащане на задълженията по договора с Решение № 60 от 24 април 2003 г. на Общинския съвет кметът на общината е упълномощен да извърши необходимите действия за предявяване на съдебни искове, обявяване в несъстоятелност на купувача, прекратяване, разваляне и нищожност на сделката и удовлетворяване от учредените в полза на общината ипотеки върху ДМА.
Въз основа на наложена възбрана на данъчна администрация /от 01.02.2001 г./ с кредитор Данъчна служба – Пловдив, всички активи на дружеството са продадени от Агенцията за държавни вземания, за удовлетворяване на публични държавни вземания, като приходите от публичната продан не са били достатъчни за удовлетворяване вземанията на общината като пореден кредитор.
(Следва)
Община Кърджали договори 1 209 162 лева за хотел „България“, в хазната влязоха само 282 813 лева – четете тук
И приватизацията на Търговия - К“ мирише! - тук
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

2 comments so far,Add yours

  1. Анонимен21/1/19 12:39

    НЕУКИ И НЕГРАМОТНИ УПРАВНИЦИ.ЯСНО И ТОЧНО.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен21/1/19 13:13

    Всички приватизационни/разграбени ,окрадени безпари дадени на свои разбойници и бандити ,държавни пресдприятия91мущество за милиарди/ сделки миришат на престъпление.За това пълна ревизия от знаещи можещи и истински радетели на род и родина на окраденото чрез приватизация на държавата да се национализира и лицата ,позволили това и лицата придобили окраденото до животен затвор без право на замяна заради разрушаване устоите на държавата и държавното имущество и богатство

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.