Кога за последно се видя с Агата?
Батко, ако не ме беше страх, щях да ти ръкопляскам!
Това думали на адвокат Мюмюн Йълмаз – един от учредителите на кърджалийското ДПС, присъствалите на 29-ия рожден ден на местната структура след празненството. Разбира се, повечето се опитвали да разберат, аджеба, дали бурсенският адвокат Мюмюн Йълмаз не е стиковал емоционалната си реч с Ахмед Доган, преди да тръгне за Кърджали (Агата е Доган, други пък го наричат Шефа).
Едни се извинявали, че не го аплодирали, иначе му казвали „Евалла“ за изречените истини. Други искали да разберат дали това не се знаци от "Сараите" и да очакват новини за „падане на глави“.
*
Мюмюн Йълмаз, първият координатор на ДПС в Турция, човекът, който седеше до Доган на последната национална конференция, изрече много неща, които присъстващите определят като „истините, които някой трябваше да изрече на глас“. Имаше и думи със силата на лютиви подправки, които могат да морят бактерии, но и да развалят тъй дълго чаканото местно ястие. 
Мюмюн Йълмаз знае цялата история на ДПС, бил е свидетел на много интересни събития - и видимите, и невидимите за актива и симпатизантите. Логично е да му повярваме, че немалко хора са станали милионери в ДПС без да ги е грижа за избирателите.
Естествено, след като той закарал в ДПС медика Джевдет Чакъров, да е в правото си и да го прати в „политически нокдаун“, подчертавайки, че от 3-ма депутати в Пловдивско, днес партията има само един и почти никакво влияние. В област Пловдив на последните избори резултатът между ДПС и ДОСТ беше само 2:1, а в града - почти 1:1.
Мюмюн Йълмаз вероятно се гневи справедливо и на депесарите в Хасковско, които отстъпили единствения мандат на спуснатия от централата Йордан Цонев.
Може да е прав и за Камен Костадинов, и за Рамадан Аталай…
Извън вътрешнопартийните боричкания и „битката за порциите“, по-интересна е констатацията на Мюмюн Йълмаз, че Кърджали губи позиции в партията, а следва да се отчете, че без Кърджали ДПС няма да живее и 3 дни.
Думите налагат много сериозен анализ вътре в ДПС, но и в другите основни политически играчи.
Особено, ако адвокат Мюмюн Йълмаз, на път за Кърджали, е пил кафе с Агата!?
24rodopi.com


Share To:

24rodopi

Post A Comment:

12 comments so far,Add yours

  1. Анонимен10/1/19 18:33

    Човек със собственото мнение, просто независим.Проектира бъдещето и поставя жалоните за развитиер, който носи глава, но не само за равновесие го е разбралр!!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен10/1/19 18:41

    Защо общински съветници в кърджали се занимават с далавери

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен10/1/19 20:09

    Ао си спази обещанието, следва да е това : Аз създадох ДПС и докато съм жив ,сам ще закрия ДПС Ахмед Доган

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен10/1/19 20:13

    Борбата в ДПС е почнала и е между Северна БГ и Южна БГ . Но и в южна БГ кой да е председател вместо Карадайъ Хасан Азис или Желязната лейди .Кой или коя от Кърджалийско да е кандидат за Европарламента .Миналата вечер на 29 годишнина е имало три кръга и са се поздравили само за пред хората по гримасите ги разбрахме и после на цигарки вънка ИСТИНАТА.Нали сме за права и свободи или за Лични интереси

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен10/1/19 20:26

    Клуб Дпс.Браво......

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен10/1/19 20:36

    А надписите на тортата що на турки бе ?Нали не е националистическа партия?Нали Вие сте били истинските патриоти?

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен10/1/19 20:55

    Aferin amüca sana çok doğrü bir tespit halkın bunların umrunda degil bunların kafaları indir kaldır çebi doldur misoyonu resetlenmiş.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен11/1/19 09:02

    90% от присъстващите и не присъстващите одобряват и приветстват казаната истина от Мюмюн. Но истината остава не чута или не интересуваща централата на партиятя.Само почетния председател може да скъса оковите на милионерите по електората на партията

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен11/1/19 09:32

    За Хасково не е прав .От там релно нямат сериозни кандидати , които не могат да достигнат и четвърт от нивото на Цонев.Ако ще запълваме дупки в парламента , тогава разбирам.Това с плямпането по паланки и седенки не става.Вижте само кой беше втори в листата на Хасково и ще разберете за какво става въпрос, а за третия изобщо да не говорим.Тоя е под всякакъв коментар.
    ПС
    За да не се ровичкате в гугъл ще ви подскажа малко : 1 -Йордан Цонев , 2- Мехмет Атаман , 3 - Маджид Мандаджъ .

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен11/1/19 11:27

    Към 09.02.Коментара ви е за размисъл.за отстрелване от партията на забогателите милионери без никакъв принос нито за партията нито за електората -суверена , ползването на трите букви Д-П-С за употреба и лична консумация

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен11/1/19 12:01

    Само алчността на Чакъров е безгранична станаха милионери на гърба на хората.Заюо истините ни казва човек дошъл от чужбина

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.