Той е приютен в едно от най-прекрасните кътчета на язовир „Кърджали”. Извисява се срещу красивите меандри. Заобиколен е от хилядолетна история. Там властват спокойствието, чистият въздух и философията на планината на траките.
Има поне десет причини, които превръщат семеен хотел „Боровица” в олицетворение на незабравимо щастие и ценни мигове, които ще останат за цял живот.

1.Омагьосващият пейзаж е несравним и уникален

Семеен хотел „Боровица" се намира на брега на величествения яз. „Кърджали”.
Спокойствие, уют, приятен звук, носещ се от малки капчици вода, богата природа, тихо шумолене и ухание от близките дървета. Позитивни усещания и нова доза вдъхновение ще получите още при пътуването Ви до хотела, защото погледът ще се докосне до впечатляващи полуострови, заливи, останки от древни крепости.

2. Крепостта ,,Патмос‘‘ и Черни връх – Калтерата

Още в началото на маршрута ще бъдете изненадaни приятно от водно пътешествие, тъй като трябва да се премине на отсрещния бряг на язовира с водно колело или лодка. Стъпвайки там и поемайки по новата туристическа маркировка, усещането за мистика завладява духа.

3. Пещера ,,Утробата”

„Боровица“ е единственият хотел, разположен в най –голяма близост до пещерата, а тя е мястото, което всеки трябва да посети поне веднъж. Пещерата завладява всеки с несравнимата си мистика. Бъдете нейни почетни гости!

4.Туристическа пътека „Райски изглед“

Меандрите на пълния язовир. С този райски изглед ще бъдат възнаградени туристите, които се изкатерят по лечебната пътека „Райски изглед“ до планинското било в района на пещерата „Утробата“.
Мнозина туристи вече определят „Райски изглед“ като „по-здравословната пътека към пещерата“.

5.Желана дестинация от фотографи

Фотографи и художници нетърпеливо чакат подходящата светлина, за дa запаметят красивата история на една спираща дъха картина. Комбинацията от панорамния изглед и организирането на спокоен пикник или освежаващ поход край малките зелени пътеки с изглед към язовира ще Ви дадат възможност да запечатате незабравимото.

6.Мечтана цел за риболов

Язовир „Кърджали” е един от най-богатите на риба водоеми в страната. Най-търсеният улов там е сомът, при това едрият. Риболовът на едър сом става все по-популярен в последните години. Все повече  рибари се захващат с търсенето на големи риби на кльонк (при този метод сомът се привлича със специфичен звук, предизвикан с помощта на кльонк - уред, наподобяващ бумеранг).
Рибите гиганти в язовира привличат стотици любители на риболова – добре оборудвани, те изживяват невероятна доза адреналин.

7.Палаткова къмпинг зона на брега на язовира

В двора на хотела, върху меката трева, се шири къмпинг зоната, където всеки може да разположи своята палатка - спокойствието и сигурността са гарантирани. Прилежащите към хотела водни атракциони- водни колела, джет, каяк, водни ски, уейкборд и лодка, дават възможност на всеки желаещ да превърне почивката си в уникално и незабравимо преживяване с помоща на професионални инструктори.

8.Разходка на гърба на Принц из мистиката на Източните Родопи

Конят Принц е най-новото попълнение сред животните, радващи се на щастлив и спокоен живот в живописния простор на семеен хотел „Боровица”. Карамеленият му цвят и спокойният му нрав радват сърцата на все повече посетители на хотела с най-близък допир до живата природа. Благородният Принц обожава да разхожда своите посетители сред красивите и райски кътчета, заобикалящи хотела, разположен в най-прекрасната част на величествения водоем в Източните Родопи, в местност, изпълнена с мистика и безброй легенди. Tой различава емоциите в човешкия глас и обича да общува с малки и големи. Дълголетната връзка на коня с човека е уникална и може да се изпита от всеки гост на хотел „Боровица”!

9.Средновековният римски мост

Мостът се вижда от пътя между х-л „Боровица“ и с. Ненково. Изграден от пет свода, от камък, с различна големина. Служил е вярно няколко столетия и по дължината му от 58 м през реката доскоро са преминавали хора и каруци. Изглежда магнетичен и откъснат от времето. Не пропускайте да го видите!

10. Разходка на две колела за малки и големи

Хотел „Боровица“ има на разположение велосипеди за любителите на колоезденето. Предлагаме ви един уникално красив панорамен маршрут през сърцето на Родопите и то на две колела! Разходките с велосипед са идеални за духа и тялото, помагат за по- добрата концентрация, отличните резултати както в училище така и на работнотo място!


24rodopi.com



Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.