Пред съда: 22-годишният е от уважавано семейство

Задържаният с огромно количество канабис кърджалиец всъщност погледнал дрогата в изоставен автомобил от любопитство. Нямало никаква конкретика дали е била негова, на кого е колата и дали има негови отпечатъци по пакета. 22-годишният мъж бил задържан от трима полицаи до автомобила, в който просто надникнал.
Това обяви защитата на младия кърджалиец, който поиска мярка за неотклонение „Домашен арест” от съда в Пловдив. Според адвоката на момчето, няма опасност 22-годишният да се укрие.
„Той има постоянно местожителство и адрес, произхожда от едно изключително авторитетно семейство. Баща му е служител в жандармерията, баба му е дългогодишна служителка в съдебната система. Ако погледнем тази добра характеристика единствено остава осъждането му като нещо отрицателно. Другите доказателства по делото ще видим, че от нито едно от тях не може да се направи извод за обосновано предположение. Цитиран е само протокола за претърсване и изземване, но от него не може да се направи никаква конкретика.
Каква е всъщност случката? Това момче се движи из Кърджали, вижда един изоставен автомобил, надниква вътре и около него се скупчват трима полицаи, които го задържат. Той е реагирал на опита на полицаите да го задържат, дръпнал се е малко назад, но това не означава, че се е опитал да избяга. Полицаите най-вероятно са чакали някое лице да се появи около този автомобил. Ако са имали данни, че той ще влезе да вземе този наркотик, защо не са го изчакали да влезе вътре в автомобила и да го задържат там. Явно, следейки поведението на обвиняемия, той се е дезинтересирал от този автомобил и се е опитал да си тръгне. Полицаите тогава са опитали да го задържат, за да оправдаят стоенето си там пред началниците. Ако имаше една истинска и съществена улика, аз не бих застанал да пледирам пред вас за изменение на мярката за неотклонение на моя подзащитен”, обяви защитника на 22-годишния мъж.
Припомняме, че Пловдивският апелативен съд остави в ареста кърджалиеца. Магистратите в Пловдив потвърдиха изцяло определението на Окръжен съд – Кърджали, който бе взел за подсъдимия най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“.
Прокуратурата е повдигнала обвинение на подсъдимия за придобиване и държане на наркотици с цел разпространение.
Припомняме, че младият мъж, наричан в ъндърграунда Малката тръба, бе задържан при акция на полицията на 2 февруари във вилната зона „Сердика“ над „Възрожденци”. От паркирания автомобил там е открит 1 килограм и 700 грама марихуана.
Апелативните магистрати приеха, че са налице достатъчно данни от които може да се направи обосновано предположение, че задържаният е съпричастен към деянието в което обвинен. Той вече е бил осъден за наркотици, като има едногодишната условна присъда с тригодишен изпитателен срок, влязла в сила на 27 март 2017 година, посочиха от пресцентъра на съда.
Определението е окончателно.
24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

14 comments so far,Add yours

  1. Анонимен19/2/19 17:37

    Ясна картинка, с такава баба и баща сценария е хубаво измислен.Погледнал бил от любопитство. Факта ,че е от авторитарно семейство не е гаранция за неговото оневиняване

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен20/2/19 13:42

      Авторитетно, ако беше авторитарно, нямаше да се стигне дотук:))

      Изтриване
  2. Анонимен19/2/19 18:59

    Хехехе,пак приказки от 1001 нощи,браво но родителите и родата,пак си оправиха момчето.....срам и позор за съдебната ни система,поредното доказателство.....!!!

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен19/2/19 19:00

    Хехехе,пак приказки от 1001 нощи,браво но родителите и родата,пак си оправиха момчето.....срам и позор за съдебната ни система,поредното доказателство.....!!!

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен19/2/19 22:06

    i az mislq che e taka

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен20/2/19 08:28

    Takali babamu v sada bashtau jandarmeria chichomu traba police toi bandid s 2 kila droga i s dobra harakteristika

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен20/2/19 11:15

    a maika mu ? hahaha kakvo raboti

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен20/2/19 11:34

    Badete smireni ne se obajdaiten mnogo nepodgotveni da ne vi doide nqkoi den na glavata na vas togava shte vi pitam pak

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен20/2/19 16:45

      Прав си да не дава господ на никой, децата не мислят затова не бива да се защитават колкото и тежко да е за един родител защото следващият път може да е по голяма белята не че сега е по малка като трови чужди деца които също имат майка и баща.

      Изтриване
  8. Анонимен20/2/19 11:46

    Ама добро е момчето бе, както и семейството.
    И държавата ни, и съдебната система.
    Всичко е повече от прекрасно.

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен20/2/19 17:07

    Е, все пак на адвоката това му работата, няма как да признае, че подзащитния му е известен дилър, нъл тъй?

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен20/2/19 18:06

    Абе това момче да не е пламен

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен20/2/19 18:13

    OsajdAn za narkotici predi tova v momenta e s uslovna za narkotici a toi bil s dobra harakteristika cqlatamu roda sa v sistemata celia grad znae che prodava narkotici

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен22/2/19 04:30

    plama sega v pazardjik shte se gavrqt s teb kakto ti s nashite deca

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.