Клиенти намират в нета, пращат дрога като багаж

Хлапета все повече се увличат по бързите пари в Родопите, залагайки на дрога като основно средство за пълнене на джобовете. В същото време ученици от региона показват креативност в начините за разпространение на канабис. Неминуемо обаче прохождащите дилъри на дрога попадат в ръцете на органите на реда.
Тийнейджъри използват автобусни шофьори за наркокуриери в Родопите. Момчетата заплащат превоз на малък багаж до лице в съседен град, като или услугата се върши от водача на превозното средство или друг пътник, които обаче дори не подозират, че всъщност това е доставка на наркотично вещество.
Схемата бе разкрита в съда, където 18-годишен от Златоград бе признат за виновен в разпространение на марихуана. Именно по тази схема „шофьорът ми е куриер”, момчето се опитало да достави малко над два грама канабис на свой клиент в Неделино. Дрогата била пратена по автобус по редовната линия между двата съседни родопски града. След като пратката била заловена, тийнейджърът бил арестуван, а в него била открита свита цигара-смес от тютюн и канабис, за лична употреба.
Момчето, което е ученик в Смолян, се споразумя с прокуратурата. То обаче ще изтърпи ефективно наказание от 9 месеца лишаване от свобода при общ режим, както и 3-месечна предишна присъда, която е била отложена с изпитателен срок.
„Наркодилърите стават все по-изобретателни. Ние обаче сме запознати с всички техни способи и това се вижда при работата ни по линия на наркоразпространението”, коментираха наркоченгета от Областните дирекции на МВР в Смолян и Кърджали.

Въпросът бил „Искаш ли нещо?”, цената от 10 до 20 лева за цигара

„Искаш ли нещо?”. След положителен отговор на този въпрос, хлапета от Чепеларе доставяли на място марихуана. Клиенти пък си набавяли по телефона и в социалните мрежи.
Това разкриха от Окръжна прокуратура в Смолян. Държавното обвинение внесе обвинителен акт срещу две 17-годишни момчета от Чепеларе за разпространение на наркотици.
В рамките на две години, един от непълнолетните на няколко пъти разпространил „топчета” канабис за свиване на цигари. Другият 17-годишен пък му осигурил материал, който впоследствие бил продаден на трето лице. Дрогата струвала от 10 до 20 лева, стана ясно от обвинителния акт срещу двамата ученици от родопския град.
„По делото е установено, че двамата обвиняеми се познавали, като чрез обаждания по телефони и чрез социалните мрежи си уговаряли срещи за разпространение на марихуаната. Те продавали топчета, от които се правели цигари. Обикновено питали желаещите: „Искаш ли нещо“ и при отговор: „Искам“, доставяли на определено място марихуаната. По делото са разпитани свидетели, извършени експертизи и др. Предстои Окръжен съд-Смолян да насрочи първо заседание по делото”, посочиха от прокуратурата.

22-годишен се опита да заработи 34 000 лева от дрога в Кърджали

22-годишен бе заловен с огромно количество канабис в Кърджали при отлична спецакция на полицията, ръководена лично от шефа на Областната дирекция на МВР старши комисар Венцислав Момчилов.
Известният в ъндърграунда на Кърджали като „Малката тръба”, се намира в момента в ареста в областния град. Количеството от 1,7 килограма канабис бе открито в личния автомобил на младия мъж. Ако то бе достигнало „пазара на дребно” в Кърджалийско, генерираната печалба щеше да е около 34 000 лева. 20 лева за грам върви на улицата канабисът. Същата е и цената на амфетамина. Двата вида дрога са най-разпространени в регионите на Кърджали и Смолян.
24rodopi.com



Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.