Във въздуха се носи мирис на нови порядки в командното управление на ДПС…

Възможно ли е да бъде сменен председателят на ДПС Мустафа Карадайъ? Този въпрос беше зададен по BTV radio на Илхан Андай от 24rodopi.com.
„Във въздуха се носи мирис на нови порядки в командното управление на ДПС. Доган не желае да го занимават с всичко случващо се в партията, понеже не работи на терен от години, и в това има някаква житейска логика. Създателят на ДПС е уморен, донякъде дори му е скучно, занимава се с неща, които му харесват.
Доган е дал повече свобода на Карадайъ и екипа му, отколкото освободен се чувстваше навремето Лютви Местан. Минусът е в това, че колкото и деен да е Мустафа Карадайъ, около него има хора, които носят минус след минус за партията. В ЦОБ, например, могат да се изброят до 5-6-7 имена на корабокрушенци в политиката, т. е.. самите те се нуждаят да бъдат спасени, а се оказва, че самите те са се уредели с правомощия на спасители на ДПС. Сбъркана работа“, каза журналистът. Той посочи две имена – Юнал Лютви и Емел Етем – Тошкова.
На въпрос дали може да се стигне до среща Бойко Борисов – Ахмед Доган заради случващото се в последните дни в парламента, Андай отбеляза, че двамата винаги може да се чуват по телефона, за да обсъдят важни теми, а по всяка вероятност е имало и среща в края на миналото лято.
Относно вероятността почетният председател да се появи на политическата сцена в този важен за ДПС момент, журналистът отговори:
„Партията видимо работи, но ги няма гениалните ходове, няма я харизмата. Едно време в ДПС също имаше скандали и усещане за обреченост на регионите, но запали Доган лимузината, тръгне на обиколка по регионите, направи едно силно изказване в центъра на Джебел и се получаваше явлението „юрюш етническите турци към урните“. И понеже това няма как да се случи, ДПС има нужда от нова визия. Има нужда от гениален ход на Доган“.
На въпрос, дали има вероятност да бъде сменен Мустафа Карадайъ, Андай отбеляза: „Ако има двама в ДПС, които да са верни на Доган, то единият е Карадайъ. Ако има двама в ДПС, които да работят като пчелички, то единият е Карадайъ“.
В интервюто журналистът коментира още „целувката“ на ДПС и ГЕРБ, вероятността ДПС също на да напусне парламента с БСП и други теми.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

12 comments so far,Add yours

  1. Анонимен20/2/19 08:52

    Какво се случва в ДПС Кърджали? Защо изгониха председателя на общинския съвет на партията? Защо го освободиха поста на Зам. кмет? Това са въпросите, от чиито отговори зависи бъдещето на ДПС в Кърджали...

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен20/2/19 17:18

      BETONA PO SELATA MU IZIGRA LOSHA SHEGA MAY??? ...::)))))))))))) PARVO BALASTRA PO ULITSITE IZPISVAHA.... POSLE IM DOYDE MALKO... TRGNAHA BETON PO ULITSITE USH... NESHTO NEVIDYANO...SIGURNO S TEZI ZA GODINITE IZPISANI SREDSTVA MOJESHE VSYAKADE DA E ASFLAT..???;;;}}}} HAYDE CHESTITO...

      Изтриване
  2. Анонимен20/2/19 10:06

    С нетърпение очакваме гениалния ход

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен20/2/19 10:41

    Лютви Местан беше с богат български даже превъзхождаше и Доган и държеше на турците в БГ и затова стана неудобен на задкулисието

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен20/2/19 11:18

    НЕ НИ ИНТЕРЕСУВА ИЗОБЩО ДАЛИ ЩЕ СЕ СМЕНИ ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА ПАРТИЯТА ИЛИ НЕ... ИНТЕРЕСУВА НИ ЗАЩО ЗАМ.КМЕТА МЮМЮН АЛИ Е ИЗГОНЕН ОТ ОБЩИНАТА И ОТ ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ? ДАЙТЕ ОТГОВОР НА ТЕЗИ ВЪПРОСИ.. ПРОКУРАТУРАТА КЪДЕ Е? ПАК ЛИ ЩЕ СЕ ЗАМЪЛЧИ.. ТОЧАТ МИЛИОНИ И НАКРАЯ КАКВО. БЕЗ ОБЯСНЕНИЕ...ПАК ОТ ДЖОБА НА НЕВИННИТЕ ХОРА ЩЕ ИЗЛЕЗНАТ ТЕЯ ПАРИ...

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен20/2/19 16:42

    защо не качвате всички коментари

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен20/2/19 16:42

    Ферди мърат преседател

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен20/2/19 17:54

    Да с Хасан Азис

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен20/2/19 21:18

    Другият (вторият)верен е от Кърджали.
    Човека в сянка на Доган.Не е от ръководството,не парадира с нищо,но е един от най доверените хора.
    С негово благоволение някои хора в региона станаха министри и кметове.
    Той знае и бъдещата съдбата на много от тях.
    За това умната в ДПС!!!!!!

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен20/2/19 22:09

    Кораба потъва плъховете бягат.Най големия най далече.Някои още вярва ли им на тия.Той и другите не са стока .България батиса хорааа.

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен20/2/19 22:15

    Избори тинтири минтири за тях пари има винаги.Не казват колко оджеба струва тоя цирк.30 години нищо не трябва да отиваме да гласуваме.Има нещо сбъркано в тоя система.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.