Частен съдебен изпълнител обяви за продан един от най-апетитните имоти, който е собственост на Община Неделино, заради стари задължения. На тезгяха е изкарана Пресевната инсталация, заедно с Цеха за бетонови изделия, които не функционират. Първоначалната цена е малко над 108 хил. лв.
„Това е един от най-апетитните имоти, който е собственост на общината, заради задължения натрупани от предишният кмет. Опитахме се да го запазим и да го дадем на някоя фирма да го стопанисва и да функционира, но не се получи. Имаме запор на имота и вече се продава от частен съдебен изпълнител“, коментира кметът на община Неделино Боян Кехайов.
Дълговете на общината са в размер на около 8 млн. лв., като главно задълженията са натрупани при предишния кмет, твърди още Кехайов. Бюджетът на общината е около 6 млн.лв., а задълженията го надхвърлят значително. Заради дълговете, цялото имущество което се води частна общинска собственост на общината е запорирано, именно заради дълговете към фирми.
Продажбата на имота стартира 24 март и ще продължи един месец, като новият собственик ще бъде обявен на 25 април.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.