Отборът на Езикова гимназия „Христо Ботев“ спечели областното първенство по футбол от ученическите игри във възрастовата група 11-12 клас. Във финалната среща кърджалийци разгромиха селекцията на СУ „Н.Й.Вапцаров“ от Момчилград със 7:1. Головете реализираха Христо Николов (2), Аксел Мустафа, Исмаил Ферах, Павел Иванов, Емирджан Сюлейман и Атанас Гарипов. Точен за момчилградчани бе Салиф Нихат. С първото място на областно ниво, тимът на Езиковата гимназия в Кърджали спечели право да участва в зоналните първенства по футбол на по-късен етап. Съперници  ще им бъдат първенците от Хасковска и Пловдивска област.
„Благодаря на момчетата за хубавите срещи. Станахме общински първенец, като надиграхме силните отбори на СУ „П.Р.Славейков“ и СУ „Отец Паисий“. На полуфиналите за областното първенство разгромихме и тима на Джебел, също със 7:1. Целта ни е да станем зонален първенец и да представим достойно училището и областта”, заяви треньорът на ЕГ „Христо Ботев“ Бирол Садула.
Шест отбора от различни училища в областта взеха участие в този етап от игрите. Срещите се изиграха в Крумовград и бяха организирани от Областен съвет на Български футболен съюз и Регионалния инспекторат по образование.
Гюнер ШЮКРИ
24rodopi.com


Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.