Лидерът на партия ДОСТ Лютви Местан плати паричната гаранция от 10 000 лева, която Окръжна прокуратура в Кърджали му наложи, съобщават от пресцентъра на държавното обвинение.
Освен, че е с лека мярка за неотклонение, Лютви Местан има право да пътува в чужбина.
Гаранцията е задължение на обвиняемия да предостави определена парична сума, обезпечаваща явяването му пред съответните органи - съда или органите на досъдебното производство. При определянето ѝ се взема предвид освен тежестта на престъплението, в което е обвинен, също така и имущественото положение на обвиняемия. Веднъж внесена, гаранцията не може да се оттегли. Тя се освобождава, когато обвиняемият бъде освободен от наказателна отговорност или от изтърпяване на наложеното наказание, оправдан, осъден с наказание без лишаване от свобода или задържан за изпълнение на наказанието.
От "парична гаранция" по-лека мярка за неотклонение е само "подписка".
Припомняме, че Лютви Местан трябваше внесе до 25 април гаранция от 10 000 лева, определи Окръжният съд в Кърджали. Лидерът на ДОСТ е обвиняем по досъдебно производство за причиняване на смъртта на 6-месечно бебе при катастрофа, станала на 14 април на пътя Кърджали – Маказа, край село Загорско.
Събрани са доказателства за имущественото състояние на обвиняемия, от които се установява, че същият притежава недвижими имоти и спестявания, като взетата мярка за неотклонение е съобразена с тях.



24rodopi.com

24rodopi.com
24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

2 comments so far,Add yours

  1. Анонимен25/4/19 16:46

    Какво са 10 000 лева за Лютви Местан, та това са му джобни на него. В тази тъпа държава кога ли ще има правосъдие, какво означава, че може да пътува по света????Къде е прокуратурата, защо не си върши работата??? Ако беше някой друг на негово място досега да са го пукнали от бой в затвора, но нали сме корумпирана държава, можем с пари да купим всичко, дори и невинни душици. Значи всеки който има пари може да убива и да прави всичко каквото си иска.... Никой не е нищо повече от прашинка,спрете се бе идиоти, има един много по- голям от Вас горе на небето.Дано си получите заслуженото и не останете безнаказани,ако не тук в оня свят.....

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен27/4/19 06:44

    Админ ,бъди така добър(а)да ми публикуваш коментарите .......
    Ще ми предизвикаш гнева ...............
    Казвам се Ерджан .................

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.