Лидерът на ДОСТ обмисля да поиска отвод на прокурорите по делото за катастрофата. Той посочи, че ще продължи да обжалва наложените му мерки, защото ако не го направи „ще формира мнение за признаване на вина”

„Нямам нито едно нарушение на пътя, не съм плащал глоби. Близо 4 години не съм шофирал автомобил дори на милиметър. Бях със статут на охраняемо лице от НСО, което изключва дори теоретически шофиране от моя страна с превишена скорост. Твърденията за заплатени от моя страна след 2013-та година глоби в размер между 100 и 300 лева са абсолютна лъжа”.
Това обяви Лютви Местан на пресконференция пред медиите в Кърджали 13 дни след катастрофата с негово участие, при която загина 6-месечно бебе.
„Реших да наруша мълчанието си, за да отговоря на огромния брой злонамерени лъжи и квалифицирани клевети за мен, разпространени от медиите и, за съжаление-от българската прокуратура. До днес избрах мълчанието като израз на съпреживяване на огромната мъка на родителите, роднините и близките на загиналото бебе. Но няма да поемам чужда вина”, категоричен бе лидерът на ДОСТ.
Лютви Местан посочи, че е подал молба до КАТ да му бъдат предоставени всички фишове и глоби през периода 2013-та до този момент.
„На тези фишове ще се видят номерата на глобените автомобили. Поемам тежък риск с тези думи, но съм сигурен, че ще се окаже, че превозните средства са собственост на партия ДПС, на която по това време бях формален председател”, посочи Местан.

Той бе категоричен, че те са били управлявани от други хора, но не и от него.
„Ако изляза прав, то ще потърся правата си в съда”, категоричен бе лидерът на ДОСТ.
Той посочи, че ще заведе дело срещу Прокуратурата за квалифицирана клевета.
Лютви Местан допълни, че обмислят с адвокатите си да поискат отвод на прокурорите по делото за катастрофата на 14 април. Той посочи, че ще продължи да обжалва наложените му мерки, защото ако не го направи „ще формира мнение за признаване на вина”.
„Погазен бе НПК. Решенията на съда са окончателни, но ми бе наложена повторна мярка. Това създава дълбоко усещане за преднамереност”, заяви Местан. Той не изключи в разследването да има политическа намеса.
Бабата на загиналото бебе кълняла Местан, бащата се „хвали” с нарушения на пътя и... 170 км/час - четете тук
Лютви Местан: Завих наляво, а ударът е челен и вдясно! Бащата караше в насрещното! - четете тук
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

7 comments so far,Add yours

  1. Анонимен26/4/19 16:15

    Павка, продьлжавай в сьщия дух.
    1. Който си е признал добро, не е видял
    2. Най-добрата защита е атаката.
    Само, че не забравяй Allah Като те удари ведньж, цялата ти тая наглост, актьорство и льжа няма да ти помогнат!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен26/4/19 16:23

    А нещо да каже Местан за северна България със закръглената даскалица Софиянка от Момчилград.А да е лежал полумъртъв в канавката.Редакцията проверете случая нищо,че може да не ми отразите поста.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен26/4/19 18:42

    4 godini ne bil shofiral li?! ami na opresnitelno shofiorsko uchiliste imal li e posestenia i v koia pilotska shkola pri koi pilot izpitatel?

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен26/4/19 19:10

    Нещо да каже за семейство Сабах от северна българия които починаха след катастрофата .

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен26/4/19 23:09

    Значи има много грехове за плащане.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен27/4/19 03:05

    Ти ни излага недей да се прибереш на село Чорбаджийско (Adaköy) siktir git

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен28/4/19 06:20

    Преди един месец го видях да кара в Момчилград,и беше паркирал колата на пешеходната пътека.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.