Зам.- кметът на Кърджали Веселина Тихомирова приветства участниците в Инфотура на Туристическо-информационните центрове (ТИЦ) от страната. Групата от 40 души- туроператори, блогъри и представители на медии, е в Източните Родопи, а вчера бе на обиколка в района на Кърджали.
Маршрутът започна с природния феномен Каменните гъби и археологическия комплекс ”Перперикон”. В Кърджали гостите посетиха Регионалния исторически музей и останаха впечатлени от културно- историческото наследство на региона, представено в отделите „Археология”, „Природа” „Етнография”, експозицията „Църковно изкуство” и експозицията „Кърджали - градът”.
„Тази среща ще постави основите на едно партньорство между общините, туроператори, блогъри и медии”, каза зам.- кметът Веселина Тихомирова и посочи, че доброто сътрудничество ще бъде инструмент за развитие на туризма, популяризиране и рекламиране на туристическите обекти, а доброто промоциране на културното наследство ще допринесе за икономическото развитие на петте общини в областите Хасково и Кърджали, включени в програмата на Инфотура.
„Кърджали се разви и промени коренно облика си за 6-7 години, превръщайки се в модерен европейски град чрез реализиране на проекти, свързани с подобряване на инфраструктурата, опазване на околната среда, повишаване стандарта на живот. С европейски средства се реализира и друг важен проект за консервация и изграждане на Посетителски център в подножието на световноизвестния свещен град на траките ”Перперикон”, който ще даде тласък за развитието на туризма в региона”, сподели още пред гостите от страната зам.-кметът на Кърджали Веселина Тихомирова.
След посещение в музея, групата участва в панорамна обиколка на областния град, която включваше Средновековния манастирски комплекс „Св. Йоан Предтеча”, Водното огледало, Пазара на производителите, градската джамия, парк „Арпезос – Север”.
В Инфотура участват 40 души, като 17 от тях са от туроператорски фирми в страната, блогъри и представители на медии.
24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

2 comments so far,Add yours

  1. Анонимен19/4/19 10:01

    Ко речи?! Вие къде живеете, извинете?

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен19/4/19 10:26

    Промяната на обликът е факт. Вече прилича на истинска кочина с разбити улици и булеварди.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.