„Спрях на знак „Стоп”, огледах се и завих наляво, за да се включа в движението в посока Кърджали. Тогава ме удари автомобил „БМВ”, който се движеше в посока към „Маказа” и бе навлязъл в съседната, насрещна лента. Как е възможно, идващ отляво автомобил, на който аз съм отнел предимството, както се твърди, да ме удари челно и отдясно?”. Това разказа Лютви Местан на пресконференция пред медиите в Кърджали.

Той за пореден път обяви, че е невинен и не иска да поема чужда вина.
Местан посочи, че на втория ден след катастрофата е бил привлечен като обвиняем, но не и другият водач, който е баща на загиналото дете. „Разпитани са много свидетели, но до този момент нито един, който е пряк свидетел. Тоест, хората, които се движиха в колата след мен. Нито един от тях не е разпитан. Напротив, разпити се водят с хора, пристигнали на мястото с 30-40 минути или с час по-късно. След като вдигнах главата си от ербега, аз отворих вратата и без да кажа дума на хората, които се движиха след мен и бяха до колата ми, отидох да видя състоянието на пътуващите в другия автомобил. Жената лежеше встрани, изхвърлена от колата при удара. Бащата и детето бяха излезли. Започнахме да търсим бебето. Спряха автомобили на връщащи се от Гърция, те също помогнаха. Когато си потърсих телефона, за да повикам помощ, чух че човек встрани вече е набрал 112 и иска две линейки на мястото”, разказа Местан.
Местан: Нямам глоби! 4 години не съм управлявал автомобил, завеждам дело срещу Прокуратурата! - четете тук
Бабата на загиналото бебе кълняла Местан, бащата се „хвали” с нарушения на пътя - четете тук
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

27 comments so far,Add yours

  1. Анонимен26/4/19 16:48

    Според мен Местан излиза с висока скорост удря с дясната страна другата кола между двете врати и я изхвърля извън пътя.

    ОтговорИзтриване
  2. zafer erturk26/4/19 17:04

    Казват че съм наивен, вярно е.
    Обаче и Местан Аго не отстъпва по наивност.
    Погледни Аго има стотици коментари свързани с катастрофата, само един ти вярва защото пресъздава катастрофата в въображението си спрямо фактите.
    Освен моето име няма и да видиш, защото ги е страх, едни за заплатката, други заради изгодата.
    Така ще и в други твой начинания, пред тебе ще са Вълци-дава адамларъ а като завият ъгъла мишоци.
    Трудни са пътищата на Местан Аго и ще станат по трудни с мутантите и мунафъците около него.
    В крайна сметка вината за катастрофата няма да е на Местан, обаче България ще плати бая обезщетения за дела и разноски по делата .

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен26/4/19 17:40

    Пълен лъжец

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен26/4/19 18:57

    Нагъл лъжец на квадрат .Не знам кой нормален човек би се вързал на локумите на този ?!

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен26/4/19 19:00

    Тизи наглец ми го дайте за половин час и ще му покажа какво е челен и десен.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен26/4/19 21:06

    А ба лютфи местан шабан ага

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен26/4/19 21:26

    Интересно защо никой не го интересува и не казва в коя част на БМВто е първия удар с другата кола.Отговора решава всичко.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен26/4/19 23:10

    Боклук бивш агент

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен26/4/19 23:11

    Каде са свидетелите господин агент

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен26/4/19 23:16

    А бе този фантасмагор май се опитва да излъже и себе си !!! За да удари челно или отдясно, колата на младежа би трябвало да пътува в посока Кърджали или е била с криле и е дошла от към реката срещу колата на бесрамника ,кого мисли че може да излъже този бесрамник не разбирам.

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен26/4/19 23:17

    Бъди мъж господин Местан кажи истината

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен26/4/19 23:20

    За какъв дявол точно там човек ще кара от ляво идвайки от К-ли не ми се вярва.

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен26/4/19 23:30

    На това кръстовище няма видимост, възнишението не е изравнено и е опасно по тази причина. Табелите вътре в островчето допълнително пречат на видимостта при включването в главния път. Знакът "Стоп" е на метри от лентите за движение. Пътят не е обезпечен и с нужните пътни знаци. Обикновено на извънградски път има знак за намаляване на скоростта на 60км/ч на места, където излиза друг път. Тази скорост позволява да се реагира своевременно. Но такъв знак няма. Разгледайте в Гугъл:
    https://www.google.bg/maps/@41.4824809,25.3821077,3a,75y,73.77h,72.31t/data=!3m6!1e1!3m4!1socondxIOre5VKzu_nn48EA!2e0!7i13312!8i6656?hl=en

    Ако Фаетонът е завил наляво и е завършил маневрата и се е изнесъл в насрещното платно, последвалият удар ще е челен и отдясно, защото е в насрещната лента за Кърджали. Ако БМВ-то е летяло не би могъл да предприеме навременно спиране (затова и липсва спирачен път). Но ако е бил в неговата си лента и ако детето е било в столче - всичко това нямаше да го обсъждаме сега.

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен27/4/19 02:20

    Поздравления на всички истински турци с чисто минало и сегашно които са срещу агента и предателите ни.
    NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен27/4/19 04:37

    Поздравления на всички истински турци с чисто минало и сегашно които са срещу агента и предателите ни.
    NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен27/4/19 04:37

    Поздравления на всички истински турци с чисто минало и сегашно които са срещу агента и предателите ни.
    NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен27/4/19 09:16

    Колата на Местан навлиза в кръстовището като запушва дясната лента на пътя към Маказа.За БМВ-то единствената лента за избягване на удара е лявата,като все пак разчита,че колата на Местан ще спре,което не се случва и удара е неизбежен.Не виждам какво сложно има за доказване вината на политика,освен че се казва Местан?

    ОтговорИзтриване
  18. Анонимен27/4/19 09:24

    Zasto postradalia stom kato,zabelyazal Mestan ce ne e spryal na Stopa,ne e namalil skorostta,za da izbegne udara.Mislya ce toy sam sie vinoven .

    ОтговорИзтриване
  19. Анонимен27/4/19 09:25

    Момчето ти е спасило живота бе шпионино, а ти си убил детето им. А сега му прехвърляш вината си. Ти адски добре знаеш че навлизаш в първокласен път с предимство с интензивен трафик, защо не спря защо не пропусна колата им, какъв чеп търсиш там бе да им убиваш детето. Бащата ако беше забил спирачки само и да беше минал отгоре ти, сега всички да бяхме се отървали от един токсичен мухлясал агент. Но той ти е спасил живота, това говори чи ти нещо? Или си мислиш, че всички са длъжни да ти правят теманета на пътя. То бива алчност лицемерие и гьонсуратлък ама толкова не бива.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен27/4/19 13:16

      БРАВО,ТОЧЕН И ФАНТАСТИЧЕН КОМЕНТАР .

      Изтриване
  20. Анонимен27/4/19 16:22

    Gospoda . NE E li vreme na vsicki vhodove i izhodi po tozi pat da ima ogranicenie na skorosta?Vsivki karat kato na rali.ako niamate pari da slojim 2 kasicki na Spirka Djebel

    ОтговорИзтриване
  21. Анонимен27/4/19 20:22

    Местанчо, ти си ПОЛИТИЧЕСКИ ТРУП вече - приеми факта!!!! Защото не си спрял на пътен знак STOP (или може би на него трябваше да пише DUR, за да спреш?!)...Тази случка е твърде показателна - за теп няма стоп и в живота, газиш наред! Но с каквато мярка мериш, дс така и теб ще нте отмерят...каквото посееш, това и ще пожънеш...а вашият аллах не е кьорав...всичко вижда и на всичко раздава правосъдие....

    ОтговорИзтриване
  22. Анонимен27/4/19 20:53

    Ако удара беше челен никой нямаше да оцелее...

    ОтговорИзтриване
  23. Анонимен30/4/19 14:17

    Все повече и повече потъваш господине ! Това убийство, макар и нежелано и случайно ще те преследва цял живот ! Който те срещне и види ще говори и ще си спомня ТОВА НЕВИНО АНГЕЛЧЕ ! Може и бащата, който е карал колата да има вина, но ТИ носиш ЗЛО, ОМРАЗА, ПРОКОБА и детенцето срещна смъртта и заради тебе.

    ОтговорИзтриване
  24. Анонимен9/5/19 22:09

    Mestan v kausha ili sadiata na darvoto.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.