Кметът на община Кърджали инж.Хасан Азис посети посолството на Народна Република Китай в София и проведе работна среща с Политическия съветник г-н Ян Дзианцун. Кърджалийският кмет запозна домакина с резултатите от посещението си в  община Мейджоу, Китай, където на 18 март т.г. беше подписан Меморандум за сътрудничество между община Кърджали и китайската община Мейджоу. Двете общини се договориха да си сътрудничат в сферата на градското управление, инвестициите, туризма и спорта.
Инж.Азис сподели с Ян Дзианцун  впечатленията си от срещите с потенциални инвеститори от китайската община. Кметът отправи покана към новия посланик на Китай в България, след официалното му встъпване в длъжност, да посети община Кърджали.
Домакинът прояви специален интерес към стратегическото месторазположение на Кърджали и възможностите за инвестиции в града в сферата на машиностроенето, електрониката и битовата техника.
24rodopi.com


Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

  1. На времето при управлението на Расим Муса като кмет на гр.Кърджали беше пристигнал на посещение посланикът на Р. Китай в гр.Кърджали бях през целият ден с него като охрана. Шъщият посети фир-ма "Бентонит" и фирма "Слави". Китайските представители имаха желание да построят чисто нов за-вод за перлит и бентонит и чисто нов текстилен завод с производство на готова кофекция. В Пос- ледствие нищо не стана защото някои другари не разрешиха. Сега някои търсят подкрепа от китайците за сътрудничество но дали те ще им имат доверие бъдещето ще покаже.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.