Днес е позволена агитация само за „Сините от Кърджали“

149 602 жители на област Кърджали са включени в избирателните списъци за днешния вот. Вероятно ще гласуват около 50 % от тях.
Както вече 24rodopi.com писа, със 100 000 по-малко са избирателите в област Кърджали в сравнение с парламентарните избори през март 2017-та. Тогава в списъците фигурираха 254 000 избиратели. Над 100 000 от тях са регистрирани на адрес в чужбина, предимно в Турция.
Припомняме, че днес България избира представители в Европейския парламент. Късметлии ще бъдат 17 души. Страните-членки на ЕС трябва да изберат общо 751 евродепутати. Най-много от тях ще бъдат излъчени от Германия – 96, Франция – 74 и Италия – 73.
В изборите участват 13 партии и 8 коалиции, регистрирали кандидатски листи, както и 6 независими кандидати. Общият брой на избирателните секции в страната по предварителен списък е 11 661, а общият брой избиратели по избирателни списъци е 6 355 633.
В Кърджалийско ще се гласува в 508 секции. За машинно гласуване са оборудвани 66 секции.
453-ма полицаи, жандармеристи, пожарникари и гранични полицаи охраняват от събота обществения ред и изборните секции в областта.
В Областната дирекция е създаден оперативен щаб за управление на силите и средствата за опазване на обществения ред и сигурността във връзка с провеждането на изборите за членове на Европейски парламент.
Служители поеха охраната на секциите в 15.00 часа на 25 май и ще приключват работата си след обявяване края на изборния ден и транспортирането и предаването на изборните книжа в РИК.
В секциите за гласуване няма се допускат въоръжени лица, в нетрезво или неадекватно състояние, напомнят от полицията.
Служителите на сектор „Български документи за самоличност“ в ОД на МВР-Кърджали и паспортните звена в РУ на МВР в областта ще работят днес от 08.30 до 19.30 часа.
Гражданите, които нямат валидни документи /лична карта или личен паспорт/, ще могат да упражнят правото си на глас. Удостоверението се издава, за да послужи само пред секционната избирателна комисия и е валидно единствено за изборния ден - 26 май 2019 г.
Сигнали за нарушения, свързани с изборния процес и съотносими към дейността на МВР, се приемат на откритата денонощна линия в МВР на тел. 982 2232 и e-mail: izbor@mvr.bg.
Днес се гласува тихичко, агитацията е забранена!
Позволена и желателна е агитацията в полза на „Арда 1924“! Кърджалийският футболен клуб играе бараж за влизане в Първа лига след 3 дни. Мачът срещу „Септември“ (София) е на стадион „Локомотив“ в парк „Лаута“ в Пловдив от 18.30 часа на 29 май. Противникът е много силен, но с мощна кърджалийска подкрепа от трибуните целта е постижима - „Арда 1924“ във футболния елит на България!
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

3 comments so far,Add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.