Доц. д-р Орхан Исмаилов е втори в евролистата на коалиция „Воля – българските родолюбци“. Последните социологически проучвания сочат, че коалицията ще прескочи бариерата за разпределение на 17-те мандата за Европейския мандат, и на този етап печели поне един мандат.
Наш репортер разговаря с доц. д-р Орхан Исмаилов при поредната му обиколка в областите Кърджали и Хасково.

Г-н Исмаилов, в последния ден за агитация в предизборната кампания какво ще говорите пред избирателите? Има ли нещо, което сте си запазили за този ден?
-Каквото съм говорил от първия ден на кампанията – истините. Да гласуват с разум, да не се окаже, че напразно са били път до секцията, а пуснатата в урната бюлетина е била „открадната“.
И днес ще кажа: Ако усещате, че България има нужда от промяна, животът ви се нуждае от промяна, гласувайте за промяна. Когато в една къща има теч на покрива, стопаните взимат мерки и ремонтират веднага, а не казват „Бе, нека да тече, да не пипаме, че да не стане по-голяма дупка, да не стане по-голям проблемът“.
Животът на всеки един зависи от политиката. Не е вярно, че „всички политици са маскари и ще ги накажем с мълчание и отказ от гласуване“. В контекста на вида на изборите – за Европейски парламент, ще кажа, че е важно кой ще представлява хората в Брюксел. Само една скоба да отворя – нима не искате да има нови лица, различни от предишните евродепутати, за да наложат механизъм на контрол на европейските средства за селските райони в България, за да стигат тези пари до истинските и можещи земеделци, а не до тези с къщите за гости?! Това са огромни средства, които ако се усвояват не за далавери, а за развитието на регионите, няма да има обезлюдяване на села, няма да има толкова много разделени семейство от гурбета.
Европа иска нова България, променена. Иска да бъдат отстранени недъзите в институциите у нас, да се изкорени корупцията, но това няма как да се направи административно от Брюксел. Единственият начин е промяната да започне от евроизборите.

Втори сте в евролистата в коалиция „Воля – българските родолюбци“. Имате ли шанс за мандат или гласовете за Вас ще „потънат“, като на повечето участници в Европейски избори`2019?
-На много места хората ме питат „Орхане, вярно ли е, че от нашата общност ти единствен имаш шанс за Европейския парламент?“. Нима не е така!? Кой от Кърджали, Хасково, Разград, Шумен, Търговище, Силистра… има шанс. Няма такъв. Или са на неизбираеми позиции, или въобще ги няма. Опровергайте ме.

Ами, Вашите бивши коалиционни партньори от ДОСТ, да речем. Тяхната листа е с хора от тези региони.
-Да, но тази листа няма никакъв шанс. Социолозите не могат да я „хванат“, за да я доближат до единия процент. Да приемем, че ДОСТ постигне 1 процент с 20 000 гласа. И какво от това? Гласовете ще отидат за тези, които ще прескочат бариерата. Гласовете за ДОСТ ще помогнат на ВМРО за 17-ия мандат. Такава е логиката на преразпределението на големия остатък.
Нашата листа печели мандат и отгоре. Затова хората трябва да преосмислят избора си и през призмата на преразпределението на гласовете, както и през истината, че гласувайки за малка формация, гласът им отива за другите. Гласуваш уж за свой, а реално помагаш на Ангел Джамбазки. Важно е да не се гласува за партии, които имат под 1 процент подкрепа.

Това ли говорите на хората?
Аз, екипът ми, нашите партньори в коалицията, водим позитивна кампания. Залагаме на неща, от които зависи промяната, които ще направят България по-добро място за живеене. Но се налага да отговаряме на въпроси и от този род, както и за бившите ни партньори от ДОСТ. При нас няма теми табу. Колкото до ДОСТ, по-голямата част от актива подкрепя нас, защото реалностите са такива, че нашата евролиста е по-близкият път на общността до Брюксел. Младежите от ДОСТ в Североизточна България са с нас, половината от актива на Младежи ДОСТ в Кърджалийско са с нас. Работим, за да има промяна, за да не разочароваме вярващите в нас и промяната хора.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!



Share To:

24rodopi

Post A Comment:

6 comments so far,Add yours

  1. Анонимен24/5/19 17:35

    По принцип доцента говори самата истина. Партия или коалиция, която остане под 5,8 процента, остава извън разпределението на мандатите и реално Ахмед агата от ДОСТ остава с пръст в устата. БСП, ГЕРБ, ДПС, ВМРО и Воля минават тази бариера, а на ръба е Демократична България. Всички други са гласове на вятъра.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен24/5/19 19:06

    Ulan orhan
    Nezaviim ciksaydina

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен24/5/19 20:52

    Гласуваш за Орхан и получаваш Марешки и Льопен.
    Ей момче Марешки ще играят преференции и ти ще си аут ,жалко ще е че те използваха е и ти им взе паричките на аптекаря . А за хората ще е сред.ия

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен24/5/19 21:01

    Ismailov koy turchin shte glasuva za nacionalistite ot partiya VOLQ nali gi vijdame s koi sa v koalicicia v evropeyskiya parlament a imenno s nacionalistite na FRANCIA S LYOPEN

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен25/5/19 23:02

    Този път нека гласуваме за БСП може пък да улучим 😀,така или иначе сме на червено,няма да имаме загуба

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.