Ромката от махалата в Кьосево, чиито деца просят в различни градове на България, отново влезе в новините.
Майка изостави шестте си деца и избяга, пише Трафик нюз. Случката е от Свиленград, а всичко се разиграло през изминалия април.
Жената е родом от Кърджали и е от ромски произход. Изоставила децата си, след като била жестоко пребита от мъжа си.
Преди побоя е била бременна, но веднага след боя направила спонтанен аборт.
След ужасяващия побой избягала и повече не се върнала. Мъжът бързо бил задържан и му е наложена постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“. Така обаче децата останали сами – шест общо.
TrafficNews се свърза с дирекция „Социално подпомагане“ в града. От там ни обясниха, че в момента, в който разбрали за случилото се, са предприели незабавни действия. Опитали да издирят майката и потърсили информация за нея в родния й град – Кърджали. Жената обаче много отдавна прекъснала всякаква връзка със семейството си.
Затова социалните служби я пуснали за общодържавно издирване, което продължило над 20 дни. Изоставените деца са на възраст между година и половина и 14 години. Двете най-малки дечица са настанени в приемни семейства. Другите се намират в Център за социална и обществена подкрепа.
След предприетите издирвателни действия майката се появила и подала документи, че не може повече да се грижи за децата си.
От социалната служба твърдят, че през годините жената се е грижила добре за децата си.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.