С празнична молитва за здраве и берекет тази вечер отвори врати основно ремонтираният молитвен дом в чернооченското село Пряпорец, съобщиха от пресцентъра на Община Черноочене.
Религиозният обред започна с прочитане житието /Мевлюд/ на пророка Мохамед от местни духовници, песнопения и аети от Корана.
От почти всяко семейство на едно от най-бързо развиващите се чернооченски села Пряпорец имаше присъствие на откриването.
Гости на събитието бяха кметът на Община Черноочене Айдън Осман, духовници и вярващи от района.
Молитвеният дом е ремонтиран със съдействието на Община Черноочене. Изцяло е подновена пропадащата покривна конструкция. Подсилени и измазани са външните и вътрешни стените. Сменени са подовите настилки. Остарялата дървена дограма е подменена с PVC. Напълно са обновени и помощните и сервизни помещения.
От името на всички жители членовете на местното настоятелството и кметът на село Пряпорец Айля Ахмед изказаха сърдечните си благодарности към общинското ръководство в Черноочене, че са подкрепили финансово обновяването на религиозната сграда.
Кметът на Община Черноочене Айдън Осман поздрави местните жители за подетата инициатива за ремонтирането на молитвения дом.
Той изтъкна, че през годините винаги са подпомагали дейностите за запазване на културното наследство в района на общината. „Надявам се, че през свещения месец Рамазан сме направили поредното добро дело за благото на жителите ни”, подчерта Айдън Осман.
24rodopi.com

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.