Правителството на Турция ще назначи десетки хиляди здравни работници в публичния сектор, заяви турския президент Реджеб Тайип Ердоган на вечеря - ифтар с работещи в здравния сектор.
Тази година започнахме процеса по наемане на 29 686 здравни работници, обяви той и отбеляза новия тренд - европейски пациенти да предпочитат Турция за лечение. "Европа идва тук. Скандинавските страни изпращат пациенти тук", заяви той в речта си и наблегна на необходимостта от увеличаване броя на медицинските сестри, падащи се на пациент.
"Целта ни е да превърнем страната в атрактивен център на здравния туризъм. Западните пациенти имат доверие на докторите и медицинските сестри тук, защото не са арогантни и са добре квалифицирани", допълни той. По данни на Ердоган Турция достигнала капацитета от 550 хиляди чуждестранни „здравни“ туристи годишно.
„Превърнахме Турция от страна, в която болните се държаха за заложници и за изписване на мъртвите се налагаше подписване на куп документи, в страна, в която се предлагат най-всеобхватните и ефективни здравни услуги в света. Турция дойде до тези дни, изкарвайки си поука от грешките в миналото. Няма ги вече картинките от стара Турция, когато посред нощ пациентите чакаха на опашка да им дойде редът и се прибираха болни по домовете си без да дочакат и когато имаше различни болници за различните прослойки от обществото. Сега поетапно откриваме градските болници и вдигане високо летвата на здравните услуги в Турция. Ще продължим да се развиваме в тази сфера без да онеправдаваме пациентите, без да отстъпваме от качеството и укрепвайки местното производство на лекарства и медицински уреди", обобщи Ердоган.
24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

12 comments so far,Add yours

  1. Анонимен25/5/19 07:29

    Прав е човека в момента се лекувам в Одринската болница и съм много доволен лечението и уважениего към пациента

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен25/5/19 08:40

    Източване на хазната във своя страна да не харчи парите на данъкоплатците за ифтар а да помогне на нуждаещи ученици а не на неграмотни имами и други подобни чалми

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен25/5/19 12:37

      Palyaço imasli predstava za kvo stava vapros negramoten pomiyar

      Изтриване
    2. Анонимен26/5/19 06:20

      25/5/19 12:37 вижсе колко си учил неграмотен си на български не можеш на Латиница въобще . vaPros. Или Vıpros

      Изтриване
  3. Анонимен25/5/19 12:30

    До 08:40
    Той може и на имами и на ученици да дава,той е световен лидер

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен26/5/19 07:34

      За Какво седиш още стягай куфара и марш от тука на слука и приятно пътуване без връщане

      Изтриване
  4. Анонимен25/5/19 14:17

    Донметроле , не се грижи за неговата хазна а гледай за хазната в Кърджали с тия чальми уж атаджь не покриват сребрениците които си взел.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен25/5/19 14:58

    Сус бе,пари има за всичко...

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен25/5/19 17:40

    Тогава защо идват от Турция да се лекуват в България.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен25/5/19 21:07

      Koy idva da se lekuva v bg. Tova beshe predi 20 godini. Neshto se barkate ti...

      Изтриване
    2. Анонимен25/5/19 22:59

      Че кой от ТР е дошъл в България да се лекува ??? Бъркаш нещо ! Или не ти се е случило нещо !!! Нямаш информация - дано не ти се наложи ! Тогава ще оцениш Турция амсалкино !!!

      Изтриване
  7. Анонимен26/5/19 06:15

    25/5/19 12:37 куписи Буквар или се запиши на есен във начално училище

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.