След скучната кампания за изборите, в които няма голям залог, най-сетне сме в деня за размисъл. Утре е гласуването. Едни социолози прогнозират, че около 2 400 000 българи ще упражнят правото си на вот, други са на мнение, че от урните ще излязат към 2 100 000 бюлетини. В област Кърджали избирателните списъци сочат, че 149 800 имат право на глас. По разчетите на партиите трябва да гласуват почти 90 000 души, ние сме на мнение, че и 60 000 пуснати бюлетини са успех.

Скучна кампания. Безидейни предизборни щабове. От първия ден на кампанията до последния ден за агитация не успяха да провокират избирателя с нещо, което да осмисли неделното разкарване на изборната секция.
За Него, избирателя извън твърдите ядра на партиите, има два акцента - кой от двамата фаворити ще изпревари с малко другия на финала и тези 17-те от списъците на партиите 1 милион лева ли ще могат да спестят за 5 години стаж в Европейския парламент или доста по-малко от 1 милион.
Малко по-сложно е при чиновниците, които трябва да агитират близките си, ама това е друга тема. Доста по-доволни пък са в ромските махали, което пък си е бамбашка проблем.
Това е положението.

Интересното предстои след 26 май. На база постигнати еврорезултати по места, ще започнат яваш-яваш номинации за кандидати за кметове и общински съветници. Важни роли в Кърджали ще изиграят тези двамата от снимките (лявата е от 24 май 2018 година, дясната - от 24 май 2019 година, средната - от празник на мекицата в Енчец между двете дати). Хасан Азис и Никола Чанев.
След скучните избори Кърджали отново ще попадне във фокуса на медии и политически централи.

Който е близнал малко от политическия мед, сърцето му казва: Стани кмет!
Това пък го пишем по адрес на странните "политически птици", които са се регистрирали адресно в Кърджали и Момчилград, защото... мечтаят да станат кметове.
Интересно ще е.

24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.