До края на месеца е възможно да има нова присъда за убиеца на Дамла от Момчилград. Очаква се Върховният съд да излезе с решение след поредното обжалване от страна на защитата на обвиняемия за зверското деяние Мехмед Х.
Припомняме, че делото бе гледано на 29 март т.г., като е обявено за решаване.
Двумесечен е срокът, в който върховните магистрати трябва да се произнесат. Възможно е обаче той да бъде удължен, което не е прецедент в съдебната практика.
Зверското убийство бе извършено на 17 декември 2017 година. Дни преди деянието 26-годишният първи братовчед на детето-Мехмед Х., открил ключовете за жилището на леля си в своя автомобил и решил да се възползва. Във фаталната нощ майката на Дамла била на работа в завод край Кърджали. Жената карала извънредна смяна и тръгнала за работа, след като детето заспало. 30 минути след полунощ първият братовчед на Дамла се промъкнал в жилището. Той обикалял стаите, а след като влязъл в спалнята и детенцето се събудило. За да прикрие влизането си в жилището младият мъж убил момиченцето. Той го задушил с голи ръце, притискайки устата и носа му. Медицинските експертизи показаха, че натискът е бил толкова силен, че дори Мехмед е счупил зъбче на 7-годишното дете.
След като Дамла издъхнала, мъжът увил главата и раменете й с тиксо, след което напуснал дома. В шахта в близост до блока разследващите открили захвърлените ръкавици, тиксо, ключ за дома, както и два презерватива.
Окръжният съд в Кърджали даде общо 23 години затвор на убиеца. След обжалване, апелативните магистрати в Пловдив увеличиха наказанието с още 2 години.

Пред Върховния съд защитата поиска намаляване на размера на наказанието „лишаване от свобода“, а в жалбите на частните обвинители и граждански ищци се иска увеличаване на наложеното наказание.
Припомняме, че съдът реши убиецът да изплати на родителите на детето общо 400 000 лева кръвнина.
24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

  1. Анонимен16/5/19 13:18

    Защо е тая игра даѝ малко даѝ повече отиде си едно ангелче даѝте му доживотна присъда да изгние в тая килия бял свят да не види що умувате господа прокурори.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.