„Днешният ден е от тези, които посрещаме с усмивка защото е празничен за всяко семейство, за всеки дом. 24 май е единственият ден, който не позволява да се разделим. Този наш уникален празник има способността да ни събере, обедини и накара за пореден път да съпреживеем спомените от ученическите години, да се вслушаме в мечтите на децата си и да се потопим във вълнението на абитуриентите. Всяка година 24 май ни пречиства и презарежда
чрез светлината и примера на възрожденеца, на будителя, на духовника, твореца, които с делата си са направили моста, по който българският народ е преминавал от миналото към бъдещето си“.
Това бяха думите на кмета Хасан Азис по време на тържественото отбелязване на Деня на българската просвета и култура и славянската писменост.
Стотици кърджалийци се събраха в Градската градина на 24 май.
Най-българският празник започна с Парад на просветата по централния булевард „България”, който бе поведен от Гвардейския отряд, следван от представителните блокове на децата от училищата.
Цветя в знак на признателност към светите братя Кирил и Методий поднесоха деца от едноименното училище в града. След това Община Кърджали за 15-та поредна година награди изявени ученици, представили достойно общината на състезания и олимпиади. Кметът Хасан Азис поднесе и специалната награда „Стипендия Кърджали“ на трима зрелостници с високи постижения.
Атмосферата в централния парк на Кърджали бе изключително тържествена. Празничният 24 май продължи с богата музикална програма на детски вокални групи и школи по танци.

24rodopi.com

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

3 comments so far,Add yours

  1. Анонимен24/5/19 13:48

    Разделят но политиците. Ние сме си добре

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен25/5/19 16:57

    Edin ot nai hubavite i spokoini gradove za giveene.Horata sa izkluc hitelno druzhelubni i obedineni.Sam o tupite polititsi ni razdeliat.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен26/5/19 08:51

      Знаете,че са тъпи и пак гласувате за тях!

      Изтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.