Над 100 състезатели по тенис на маса от цяла България се включиха във финалното състезание "Ученически игри 2019", което се проведе в Момчилград. В надпреварата участваха над 20 отбора, победители в зоналните кръгове по места. В състезанието се включиха момичета и момчета във възрастова група 5-7 клас.
Отборът на Ардино стана шампион в надпреварата при момичетата. При момчетата за първото място се пребори отбора на Дупница.
Спортната проява беше съчетана с посещение на светилището на Орфей край село Татул. Пътуването беше организирано от община Момчилград и от него се възползваха повечето участници в състезанието.
Състезатели и треньори останаха изключително доволни от домакинството на Момчилград. От Регионалното управление на образованието в Кърджали също дадоха отлична оценка за организацията на проявата.
"Благодаря на всички за участието. Винаги сте добре дошли в Момчилград", заяви президентът на СКТМ "Родопи" Ерсин Юмер при награждаването на победителите.
"Момчилград се утвърди като основен център за състезанията по тенис на маса в национален мащаб. Това е естествено, защото местната школа е изключително силна. Развитието на спорта е сред приоритетите на екипа ни, а и всеки момчилградчанин е свързан пряко или косвено с тениса на маса. В този смисъл е съвсем естествено да бъдем домакини както на ученически, така и на международни състезания, още повече че спортната база на Момчилград е на отлично ниво", заяви кметът на общината Сунай Хасан.
24rodopi.com


Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

3 comments so far,Add yours

  1. Анонимен19/7/19 09:14

    Спортният център на Родопите.....това е истината. Правят се условия, за да може градът да развива спорт, а това е много добре

    ОтговорИзтриване
  2. Много добра организация, с подобна Момчилград показва, че наистина е спортният център на Родопите

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен28/8/19 08:55

    Когато чуеш тенис на маса се сещаш за Момчилград, известни сме с този спорт и трябва да се гордеем от този факт!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.