Футболистът на „Арда 1924” Ахмед Осман да бъде удостоен със званието Почетен гражданин на Кърджали. Както 24rodopi.com прогнозира веднага след победния бараж, това предложение бе направено от кмета Хасан Азис и общинските съветници от ДПС.
Благодарение на отбелязания от него единствен гол на баража за влизане в Първа лига ,,Арда 1924“ се класира за първи път в 95 годишната си история в елита на българския футбол. След попадението в 111 минута на мача срещу столичния „Септември”, появилият се от резервната скамейка Ахмед Осман се превърна в героя на града и на водения от треньора Стамен Белчев тим.
Едното предложение за удостояване със званието  ,,Почетен гражданин на община Кърджали“ е от президента на клуба Петър Пешев и е адресирано до кмета на общината инж.Хасан Азис. Второто предложение, внесено в ОбС е от кмета на общината инж.Хасан Азис и Групата общински съветници от ДПС.
„В израз на висока обществена оценка за изключителни заслуги към община Кърджали и смятайки, че трябва да се отдаде заслуженото внимание и признание за големия принос в развитието на футбола и спорта в Източните Родопи, на основание чл.13, ал.1, т.1 от Правилника за удостояване със званието ,,Почетен гражданин на община Кърджали” и за награждаване с морални и материални награди, внасяме мотивирано предложение за присъждане на званието ,,Почетен гражданин на община Кърджали” на футболиста от ПФК „Арда-1924“-Ахмед Мюмюн Осман“, се посочва в предложението на кмета и съветниците.
Ахмед Осман е роден на 23.04.1985 год. в Кърджали. Детството и юношеството му минават на стадиона в парк ,,Простор“. Израства в тима от Кърджали и дори слага на ръката си капитанската лента, отбелязвайки над 200 гола. До момента е изиграл 20 мача и е отбелязал 5 гола във Втора лига.
 Една кариера, преминала ведно с всички перипетии съпътствали клуба през последните двадесетина години.
„Във всички изиграни минути досега е показал, че е във форма и на терена се бори, раздава, радва феновете. Ахмед Осман играе за Кърджали. Винаги е внасял спокойствие в отбора, когато е бил на терена. Много често феновете на ,,Арда 1924“ скандират името му от трибуните. Той се оказа връзката между отбора и феновете. С оглед на безспорните му заслуги за Кърджали и населението от областта, предлагам Ахмед Мюмюн Осман да бъде удостоен със званието ,,Почетен гражданин на община Кърджали”, пише в предложението на президента на ПФК“Арда 1924“ Петър Пешев.
На Председателски съвет на 17 юни ще стане ясно дали предложението ще се гласува на юнското заседание на ОбС. Ако има консенсус между всички групи съветници, представени в ОбС, точката ще влезе в дневния ред на заседанието. 
24rodopi.com   


Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

20 comments so far,Add yours

  1. Анонимен11/6/19 12:57

    Заслужава, всеотдаен местен спортист,който показва високи технически качества.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен11/6/19 12:59

    Ахмед Осман - Кмет на Община Кърджали!!! УРА!!!

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен11/6/19 14:16

    фолейболния отбор стана първи в БГ нямаше такива неща но като си от дпс става

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен11/6/19 16:04

    Съгласни сме

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен11/6/19 17:23

    какви са тези пародии.почетен гражданин.футболист най простите хора.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен11/6/19 19:55

      Ама много завист бе хора ще пукнете ееййй

      Изтриване
  6. Анонимен11/6/19 17:27

    Добро решение.Ако стане,съм почти сигурен, че Ахмед ще обърне на жеста с жест и ще посвети признанието си както на публиката така и на съотборниците си , в това число и треньора и всички други от екипа.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен11/6/19 18:12

    Простотия до край. Нямам думи.

    ОтговорИзтриване
  8. Това момче има място и в националния отбор дори.Но няма такива Специалисти в БГ който да го разберат.

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен11/6/19 21:38

    Всеки прославил градът трябва да е почитен гражданин

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен11/6/19 21:39

    Браво за идеята

    ОтговорИзтриване
  11. ИРИНА МУХТАРОВА11/6/19 21:52

    УЖАС И БЕЗУМИЕ. ТИТЛАТА "ПОЧЕТЕН ГРАЖДАНИН" ТРЯБВА ДА Е ЗА ОСОБЕНИ ЗАСЛУГИ ЗА ГРАДА НИ. С КАКВО ПИТАМ, ЕДИН РИТНИТОПКОВЕЦ И НЕГОВИЯ ШЕФ(ПЛЕМЕННИК НА РУМЕН ГАЙТАНСКИ-ВЪЛКА-ОНЯ КОЙТО ИМА ОБЩ БИЗНЕС С ДОГАН, НА КОГОТО ОБЩИНАТА ПОДАРИ АПЕТИТНИТЕ ИМОТИ КРАЙ ВОДНОТО ОГЛЕДАЛО И НА КОГОТО ДЪЛЖИМ ПАРИ ЗАРАДИ БОЛКЛУКА) СА ДОПРИНЕСЛИ ЗА РАЗВИТИЕТО НА ГРАДА НИ. ГЕНЕРАЛ ВАСИЛ ДЕЛОВ(ОСВОБОДИТЕЛЯ НА КЪРДАЖЛИ И ХИЛЯДИТЕ ЗНАЙНИ И НЕЗНАЙНИ ВОЙНИ ЗАГИНАЛИ ЗА ОСВОБОЖДЕНЕНИЕТО НА РОДОПИТЕ ОТ ОСМАНСКО РОБСТВО) ЩЕ СЕ ОБЪРНАТ В ГРОБА.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен12/6/19 09:05

      Спокойно Иринче, никой никъде няма да се обърне за това, че на момчето се дава такова признание, по скоро ще се радват, че момче от Кърджали е вкарал решаващия гол, а не някой да кажем си от некъде другаде. По скоро ген. Делов да се обърне в гроба си, га види, кои хора се правят на патрЕОти и джавкат срещу хората. Аре аз ке си пийна турското кафенце.Чао момо зарусена...

      Изтриване
    2. Анонимен12/6/19 09:40

      niki az predlagam teb za po4eten grajdanin na grada kato topa4 nomer 1 i gazoliza4 nomer 1

      Изтриване
    3. Анонимен12/6/19 12:19

      Не е имало робство в България, и Кърджали не е освободен, защото тези земи не са били български. Кърджали е бил винаги турски град. А тези генерали са стара история, днес имаме други герои, и хората ако искат, ще направят и футболист почетен гражданин. Това е за хора допринесли положително за града.

      Изтриване
  12. Анонимен11/6/19 23:28

    Решението е добро защото с представянето си Ахмед влиза в историята на Кърджали.Той ще бъде за пример на подрастващи футболисти.А това за "прост" ,това сте вие, които не знаете що е това труд а не крадец.Стотици литри пот се изливат в тренировъчния процес,лишения от редица удоволствия.И най вече местно чедо.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен12/6/19 09:45

      Ало "Умния".Забравяш че,Големият" труд се заплаща с големи пари,макар,че не навсякъде е така.И ако отбора накрая отпадне там откъдето е дошъл,ще отнемете ли "почетен".Не забравяте,че "АРДА" имаше участие във майсторската лига през 1977год.с юноши старша възраст.Би трябвало и тренъора им,Арапа,да направят "почетен",да не говорим за десетките спортисти издигнали името на дружеството и града в европейски и световни първенства.

      Изтриване
  13. Анонимен12/6/19 09:11

    И къде са отбелязани тези двеста гола? Сигурно в Окръжното първенство или на профсъюзни турнири.По-добре направете Рамото почетен,който в продължение на 20години задържа "АРДА" в окръжното и зоновото първенство нищо,че не разбира от футбол.

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен12/6/19 09:30

    Преди всичко футбола е колективна игра.Ами направете почетен и този който му подаде паса а защо и не целият отбор.Момчетата ще останат обидени.На мястото на Ахмед,ако има чувство за морал бих се отказал от предложението.Това ще бъде по-доброто за историята на футбола в града!

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен12/6/19 11:05

    Много злоба,много завист, всички които пишат забравят,че Ахмед е местен кадър от детско юношеската школа на отбора.И само постоянството ,което прояви през годините независимо в коя група е играл ще бъде пример за подражание на младите.Това е една сбъдната мечта на стотиците провинциални футболисти да играят в А група.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.