Новият кмет на Истанбул Екрем Имамоглу може да стане следващия кандидат за президент на Турция от опозицията. Прогнозата е на депутата от Републиканската народна партия (СНР) проф. д-р Юксел Йозкан, който е родом от кърджалийското село Безводно. Турция ще гласува за държавен глава през 2023 година.
"Може да кажем, че това е една нова победа на волята на жителите на Истанбул, на вярата и на демокрацията. Имамоглу наистина получи много голяма подкрепа от младежите”, коментира пред Нова тв проф. Юксел Йозкан, депутат от Републиканската народна партия.
Както вече 24rodopi.com писа, очаквано Екрем Имамоглу от СНР спечели повторната кметска надпревара в Истанбул. Впечатляващо е, че той изпревари Бинали Йълдъръм от управляващата партия с около 800 000 гласа, след като на 31 март разликата беше едва 13 000. Близо 9 милиона истанбулци упражниха правото си на вот на 23 юни.
По думите проф. Йозкан, битката за Истанбул е много важна, тъй като това е сърцето на Турция. Според него предстоят политически и икономически промени след победата на опозицията в мегаполиса.
"А в парламента нашата борба ще е за демокрацията”, коментира Йозкан.
24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

3 comments so far,Add yours

  1. Анонимен24/6/19 13:23

    EKREM BASKAN DİYECEKSİNİZ 23 HAZİRANDA DEMOKRASİ KAZANDI TÜRKİYE KAZANDI ISTANBUK KAZANDI BUNDAN SONRA ANCA AĞLARSINIZ ANCA FETÖCU DIYE SUÇLARSINIZ AMA HWR ŞEY GÜZEL OLACAK

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен24/6/19 13:35

    Виж Имамоглу, признай демокрацията в Истанбул и прочети това, което е за теб и за България:
    "Днес има достатъчно банани, портокали и шоколад, караме "западни" коли, обикаляме свободно света и си въобразяваме, че свободата ни е направила различни. Изнасилихме демокрацията и и се роди копеле - диктатура на простотията. Ако някой не ни подари Свободата, ние няма да посегнем за нея. Свободата не работи там, където не са готови за нея.

    Кражбата, далаверата, корупцията се превърнаха в приемлива обществена норма, в ценност, която измести нравствените добродетели и деморализира българите до степен, че не припознават моралните добродетели като ценност, необходима за да бъдеш добър гражданин и успешен политик. Всички сме виновни за днешна България, която не е тази, която сме мечтали. Не сме я заслужили още"

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен24/6/19 13:39

    Ekremcho ako go izberat Turcia shte go razpokusat kat zverove ta toya e usmivka

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.