Кметът на община Ардино Ресми Мурад прие в кабинета си Ахмед Баръш Дьонмез и Баръш Мерт от Истанбул и Селджук Калеш от Бурса. И тримата посетиха за първи път Ардинско, родните места на бащите и дедите си, които са заминали за Турция през 1950 г. по силата на изселническа спогодба. Заедно с тях бе и спортният деятел от турския град Ялова Рафет Кору, който разкрасява всяка пролет Ардино с екзотични цветя.
„Дедите ни са емигрирали от Ардинско в асеновградското село Жълти бряг. Много сме развълнувани. Винаги сме желаели да видим родните им земи. Ардино е много хубаво място за живеене. Градът е чист, подреден и спокоен, хората са много гостоприемни, а храната е много вкусна. Особено сме запленени от красивата природа, която ни заобикаля”, казва Ахмед Баръш Дьонмез, който е директор на Основно училище „Огуз Каан“ в истанбулския квартал „Бакъркьой“. Той уточни, че вече са започнали да приготвят и документи за взимане на двойно гражданство.
Кметът на общината Ресми Мурад подробно запозна гостите с процедурата за придобиване на двойно гражданство. Той дари на гостите пластика на Дяволския мост.
24rodopi.com


Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

7 comments so far,Add yours

  1. Анонимен17/6/19 14:38

    ИСКАТ ДА ГЕПНАТ ПАСПОРТИ ЗАРАДИ ЕВРОПА А НЕ ЗА ДРУГО

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен17/6/19 20:33

    Xi4 ne ni trqbvate samo da pravite opashki pred pasportna

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен17/6/19 22:18

    Tо всичко е хубаво но.... г/н Мурад обращаи внимание и на др.села специялно за Жълтуша ,че от нашия нищо да не е е е е е "ставало" с тия локви каде ги нарязоха няма ли 2ве торби цимент ноаги позапълните.на всяко минаване турим по един девис даве е**м в крадливото племе.Специялно и за селскияаь к!е!е н...де невърши работа и за 0,01 ст.....

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен17/6/19 23:40

    Нема такива работи, двойно през крив макарон за вас чендили. Bakin erdoganiza buraya karismayin!

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен18/6/19 07:16

    Önce dedelerin nenelerin mezarına birer taş diksinler sonra çifte değil üçlü vatandaş olsunlar isterlerse!

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен18/6/19 17:11

    Не, не може!

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен18/6/19 17:55

    Geberin Türkiye'de gelmeyin yahu

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.