Възрастна дама мете пред входа на блока, в който живее. Върти метлата, събира отпадъците и ги хвърля през… оградата на кооперацията. Зад нея пък се е образувало сметище. Нечистотиите не съществуват, където погледът не попада. Вероятно това е логиката. Контейнерите са само на около 20 метра. Чувалите пък струват жълти стотинки. Но така е по-лесно. Пред входа чисто, на метри от него-ла*на.
В същото време, встрани, таксиметров шофьор се рови из автомобила си. Вади две празни пластмасови туби и ги дава на детето си. Командата е да бъдат изхвърлени. Момченцето се насочва към купчината с отпадъци зад дувара и прави ново връхче…
Това са звукове и гледки от родното съвремие. Ежедневни. Така се създава мизерията. От празните джобове като пуста долина, равните полета на интелекта, до върховете на смрадта. Странно е обществото ни. Не мислите ли? Частица от всеобхватната агония на духа, малък писък, сякаш от скърцащата порта на хлопнатата съвест. Конформизъм с идиотизма. Един ден подобно общество ще се изгуби в някоя дупка в асфалта. Няма да може да излезе защото е привикнало със съдбата си, която само кове.
Възприятията за света са първични, дотолкова, че до дупката е само въпрос на метри…
24rodopi.com
Четете по-късно темата на 24rodopi.com
Луда работа са тези Родопи!
Шут за кмета, жрицата реве, бабата вади стотаци за масло

Пълно изтрещяване в режим:
Пий една ракия, направи една… магия

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

2 comments so far,Add yours

  1. Анонимен24/6/19 17:28

    Същата Инек суратлъ ! Тя все така прави !

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен24/6/19 18:07

    Зад дувара е сметище, затова там се изхвърлят боклуците и от какаката и от таксиджията.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.