29 май. Стадион „Локомотив” в Пловдив…Умопомрачителна жега, дори в края на деня. „Арда 1924” и „Септември” играят решаващ бараж за Първа лига. Борба, нерви и продължения…
95 години Кърджали чака този миг. Веднъж вече го изпита. Почувстваха го 30 000 на трибуните. Преди 31 лета. В един май месец, в който тъгата в очите бе по-дълбока от Арда.
31 години след драмата с русенския „Дунав”. 31 години след като Партията и един гол спряха „Арда” от влизане в „А” група, „Сините” успяха. Най-голямото постижение за 95-годишната история на футбола в Кърджали стана факт в пловдивския парк „Лаута”…
111-тата минута бе минутата на Ахмед Осман, на футбола в Кърджали. Точно в нея мрежата бе поразена и „Сините вълци” победиха на баража столичния „Септември” и спечелиха място в Първа лига.
Десет автобуса със стотици фенове на „Арда 1924” отидоха до Пловдив, за да подкрепят любимците си. Някои запалянковци дори излъгаха работодателите си, вземайки болнични с единствената цел-да станат свидетели на сбъдването на една мечта.
Кърджали го заслужаваше…
Кърджали е в елита на футболна България. Върхът е изкачен, започва по-трудното-да се остане на него…
Четете по-късно темата на 24rodopi.com:
Нека бъде светлина на стадиона, но…
Ще имат ли зъби „вълците“, отгледани с… лютеница?!

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

2 comments so far,Add yours

  1. Анонимен11/7/19 08:33

    Добре,че е Партията. Иначе и този гол нямаше да вкараме!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен12/7/19 08:16

    Нека да пожелаем успехи и много радостни моменти за Арда - не само във футбола!
    Нека има и такива например във волейбола!
    А защо не и в другите спортове развивани в нашия град!!!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.