Общините Момчилград и Мендерес,Измир ще се побратимят в близките седмици. Това стана ясно след разговор между кметовете Сунай Хасан и Мустафа Каялар. Кметът на Мендерес води делегация, която е на посещение в родопския град по повод 10-та международна среща "Момчилград винаги в сърцето ми". На срещата между Сунай Хасан и Мустафа Каялар присъстваха 5-ма общински съветници от Мендерес, председателят на общинския съвет на Момчилград Юмер Юсеин и ръководството на общината.
По време на разговора Сунай Хасан и Юмер Юсеин се ангажираха да внесат за гласуване предложението за побратимяване още на следващата редовна сесия на разпоредителния орган, която ще е на 31 юли. Мустафа Каялар също пое ангажимента да задейства процедурата пред общинския съвет в Мендерес.
„Убеден съм, че между двете общини ще има ползотворно сътрудничество във всички сфери на обществения живот. В Мендерес живеят няколко хиляди изселници от момчилградския край и дори има квартал, носещ името на „Гюмюш Мастанлъ” (Сребърен Момчилград)”, заяви Сунай Хасан.
Идеята за побратимяване се роди преди около 2 месеца, когато момчилградският кмет и делегация от Момчилград посетиха Мендерес.
24rodopi.com

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

5 comments so far,Add yours

  1. Анонимен23/7/19 15:54

    Много е хубав повода.Но ако от досегашните такива поводи от тези общини, да бяха поканили инвеститори , които да инвестират.В Момчилград нямаше да има място за улици или паркове.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен24/7/19 09:22

    "Големи ангажименти"!

    ОтговорИзтриване
  3. Кметът ни е човек на действията, не спира да работи и да ни докарва хубави новини, само така трябва

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен28/8/19 08:48

    Инвеститори ще има приятел още, всичко с времето си, не стават така нещата. Кметът ни е докарал достатъчно хора, които да инвестират в града, нека да оценяваме работите

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен3/9/19 10:45

    Човекът свърши много добра работа за мандата си и това не трябва да се отрича. Ще се радвам да продължава да управлява града съвестно, както го е правил до момента

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.