Хиляди посетиха Роженския събор, а след като поляните се опразниха започва голямото чистене срещу разпространение на Африканска чума по свинете. Мерките са заложени в заповед на областния управител Недялко Славов.
„Организаторите да се съобразят с въведените мерки за предотвратяване възникване на заболяването на територията на област Смолян. След приключването на събора да се извърши почистване на целия район от отпадъци и транспортирането и обезвреждането им, с цел да се предотврати риска от проникване на причинителя на Африканска чума по свинете чрез свинско месо и продукти от свинско месо с личния багаж на участниците и гостите и хранителните отпадъци от същите”, се посочва в заповедта на областния управител.
Припомняме, че най-голям проблем за организаторите на събора бяха буквално изровените поляни на Рожен от диви прасета. Наложи се техника да заравнява терените.
„Незабавно да се вземат мерки за предотвратяване въвеждането на територията на област Смолян на предназначено за лична консумация свинско месо, суровини и храни, съдържащи в състава си свинско месо от държави, в които има установени огнища на Африканска чума по свинете”.
Това е посочено в заповед на областния управител Недялко Славов, който приведе в
състояние на повишена епизоотична готовност областната и общинските епизоотични комисии в региона.
Мерките са предвид създалата се тежка епизоотична обстановка, относно появата и разпространението на болестта Африканска чума по свинете.
До момента на територията на област Смолян няма регистрирани случаи на заболяването.
Областна дирекция по безопасност на храните, Областна дирекция на МВР, Регионална дирекция „Гранична полиция“ и Митническо бюро-Смолян трябва да извършват проверка на транспортните средства и личния багаж на пътниците, влизащи на територията на област Смолян за нарушение на мярката. Откритите суровини и храни да се изземват и предават за унищожаване. Директорът на Областна дирекция по безопасност на храните да организира извършването на дезинфекция на влизащите в областта транспортни средства от ГКПП – Златоград, е посочено още в заповедта на областния управител.
24rodopi.com

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.