„Автобуса предпочитам, по-евтиничко е. Едно такси от точка до точка е 2.50-3 лева, а така със седемдесет стотинки…“, споделя възрастен кърджалиец, чакащ градския транспорт на спирка в квартал „Гледка“. По думите му, в автобусите се качват предимно възрастни хора и най-вече тези в пенсионна възраст, а причината е цената. Билетът е стотинки, а месечната карта за пенсионери е 13 лева.
„Повечето възрастни хора ползват автобуса, защото имат карти. Паричките не им достигат на хората“, допълва пенсионерът.
Времената, когато градският транспорт бе единственият вариант за придвижване, отминаха, но той си остана най-евтиният възможен, особено за хората живеещи в по-крайните квартали като „Веселчане“ и „Гледка“.

24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

3 comments so far,Add yours

  1. Анонимен10/7/19 19:09

    Ние бедните пътуваме с градския транспорт. А какво състоянието на автобусите - повече от плачевно. Лятото жега непоносима, зимата по- зле и мраз от работещ хладилник. Автобусите малки, местата за седящи много малко. За разписанията да не говорим. По- лесно и бързо можеш да стигнеш до Момчилград, отколкото до пазара. Никой не знае разписаниет. А ако се осмелиш да попиташ - жална ти майка, ругатни, недоволство. В събота и неделя - чакаш, ако благоволи да дойде си щастлив. Последния автобус за Гледка тръгва около 19.20 от Пазара. Много пъти са поставени пред Общината желанието ни за сносни автобуси, разписания по спирките, да са по- начесто и т.н. Но...глас в пустиня... Всеки се спасява поединично..

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен10/7/19 19:23

    Прав е човекът!
    ,, Бакшишите"са много алчни!
    Къде са 70 ст. къде са 3.00лв.?
    То бива алчност бива, ама чак толкова не бива! Карат някви стари дачии на газ, мръсни и малки, без климатик и дерат кожите на клиентите, без никакво покритие. А да не говорим за дрехите им, стари и развлечения, за селските джапанки... Ужас, ужас

    ОтговорИзтриване
  3. ГРАЖДАНКА НА КЪРДЖАЛИ10/7/19 21:16

    КАКВО НИ ПОДМЯТАТЕ ЗАРАДИ ЕВТЕНИЧКИЯ БИЛЕТ ТРАЙТЕ СИ ГРАЖДАНИ НА КЪРДЖАЛИ И ПРОДЪЛЖАВАЙТЕ ДА СЕ ГЪЧКАТЕ В МИЗЕРНИТЕ ТРОШЛИВИ БУСЧЕТА ВТОРА УПОТРЕБА ОТ МАЙНА СИ РАЙНА НА ПОВЕЧЕ ОТ 20 ГОДИНИ СЕ ТЪРКАЛЯТ ОТ КВАРТАЛ НА КВАРТАЛ !
    ЗИМАТА СТУД И АРЪЛЪЦИ ПО ВРАТИТЕ НЕ ВЕДНЪЖ ЗАДНИТЕ ВРАТИ ПРИТИСКАТ ПЪТНИЦИТЕ С ОПАСНОСТ ОТ СЧУПВАНИЯ НА РЪЦЕ И КРАКА,ЛЯТОТО ОТВРАТИТЕЛНА ГОРЕЩИНА И СМРАД,ЗАХАБЕНИ СЕДАЛКИ И СКЪСАНИ ДАМАСКИ,ЧЕСТО РАЗВАЛЯЩИ СЕ ПО ВРЕМЕ НА КУРСА И ЛАСКАЩИ ПЪТНИЦИТЕ НАПРЕД И НАЗАД.
    ЕДИНСТВЕНИЯ ТРАНСПОРТ ОТ ОБЛАСТНИТЕ ГРАДОВЕ СЪС СТАРИ ТАРАЛЯСНИЦИ В ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ.
    КЪДЕ Е ПРЯКАТА ВРЪЗКА И ОБЕЩАНИЯТА ПРИ СТРОИТЕЛСТВОТО НА НОВИЯ МОСТ ЗА ТРОЛЕЙБУСИ ,ПОСТАВЕНИТЕ СТЪЛБОВЕ ЗА ТЯХ СЛУЖАТ САМО ЗА ВЕЕНЕ НА ЗНАМЕТА ПО ПРАЗДНИЦИТЕ!
    ГРАЖДАНИ НА КЪРДЖАЛИ ТОВА ЛИ ЗАСЛУЖАВАТЕ ВРЕМЕ Е ДА СЕ СЪБУДИТЕ И НА ОБЩИНСКИТЕ СЪВЕТИ ДА ПРОТЕСТИРАТЕ ЗА ПО ДОБЪР ТРАНСПОРТ!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.