Всички обичат „Дънди“, но не Крокодила, а „Дънди Прешъс Металс“ – компанията, която вече добива злато на „Ада тепе“ край Крумовград и дава най-високите заплати в Родопите.
А какво беше преди 4-5 и повече години? „Дънди“ стъпи в Родопите с неколцина приятели, а против инвестицията беше цяла армия – от Крумовград до върховете на властта в София. Мега инвестицията се забави, но… така е в България: случват се нещата, но макар и късно все някога се случват. Крумовград все още не се е преселил в Западна Европа. А както каза премиерът Бойко Борисов, средната заплата в рудник „Ада тепе“ до пролетта на 2020-та година ще достигне 2 700 лева. Президентът и главен изпълнителен директор на компанията Рик Хаус, разбира се, обеща ръст на доходите за ангажираните в златодобива.
Днес всички обичат „Дънди“, „Дънди“ Победителя!

Не като към победител обаче гледа министърът на финансите Владислав Горанов, когато стане реч за „Арда 1924“.
На път за Крумовград премиерът Бойко Борисов заедно с министрите си Владислав Горанов – на финансите и Красен Кралев – на спорта, се отби за половин час в „Арена „Арда“. Прегърнаха го и Генералът от Минзухар, и стратегът на „Арда 1924“ Стамен Белчев. Бойко Борисов обеща пари, макар и не толкова големи, за клуба, който радва хиляди кърджалийци. Няма да са 11 283 000 лева, за да стане „Арената“ бижу, засега пари ще има само за осветление. 2 милиона, берекет версин! Макар, че ако се отпуснат средства и за кръстовището на булевард „Беломорски“ и пред стадиона „Беломорски“, и пешеходен излаз към парк „Простор“, Борисов ще спечели повече кърджалийски симпатии.
Дано министър Горанов да не разбира от футбол, защото, според него, „Арда 1924 може и да не остане в Първа лига. От оцеляването на отбора в елита зависело дали Кърджали ще получи останалите пари.

Другата новина, която не е за проспиване е, че следващият кмет на Крумовград е… настоящият Себихан Мехмед. „Много ми хареса Крумовград! Да вземем да я подкрепим тази кметица“ - това са думи на премиера.

Бойко Борисов ще пише на колегата си в Атина за отварянето на граничен пункт „Аврен“. Автомобили по Аврен-Митриски скоро едва ли ще тръгнат, но за друго министър-председателят е категоричен: Индустриална зона край Кърджали да има, но и пистата за кацане на хеликоптери трябва да остане!
24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

6 comments so far,Add yours

  1. Анонимен24/8/19 12:06

    Редакцията значи си признавате че всичко се знае предварително и вие като слуги само се натягате и пускате мнения които само на вас ви харесват Затова сме на последно място по свобода на словото

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен24/8/19 12:54

    Браво,но когато идва премиера на РБългария кмета на общината трябваше по протокол да го покани поне на едно кафе в общината и тогава Бат Бойко като види площада какво щеше да каже?

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен24/8/19 14:40

    Вие не давайте парите пък после казвайте, че Арда ще отпадне. Всеки отбор извън Левски и ЦСКА би отпаднал, ако не играе у дома. Вчера ако Караджата не беше хванал дузпата щяха да ни опукат с 3 гола. Добре, че хвана дузпата а на почивката Белчев нахъса момчетата.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен24/8/19 21:32

      Стига с тази Арда, вече прекалявате. И се махайте от Момчилград, не за вас си направихме стадиона.

      Изтриване
  4. Анонимен25/8/19 17:28

    Блажени са верующите.Като,че ли от теб зависи кой ще бъде избран за кмет в Крумовград и изобщо в Кърджалийско!

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен26/8/19 09:32

    Като си толкова ербап,и можеш да избираш кметове,сложи кмет на Кърджали от друга партия,па нека да е и от ГЕРБ.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.