Очаквано срокът на разследването на тежката катастрофа на пътя за „Маказа“, в която участва лидерът на ДОСТ Лютви Местан, и при която загина 6-месечно бебе, е удължен с още два месеца, съобщиха от Окръжна прокуратура в Кърджали. Причината е, че все още вещите лица не са изготвили назначената по делото авто-техническа експертиза. Както вече 24rodopi.com писа, веднъж срокът за разследването бе удължен и сега се прави за втори път.
Припомняме, че на този етап единственият обвиняем по случая, при който загина 6-месечно бебе, е Лютви Местан.

Произшествието стана на 14 април 2019 година на разклона край село Загорско при при опит на Лютви Местан да се включи с автомобила си в главния международен път Кърджали-Маказа-Комотини. Местан се връщал от село Слънчоглед и пътувал за Момчилград.
Последвал сблъсък с „БМВ“, движещо се от Кърджали по посока ГКПП „Маказа“. При жестокото меле „БВМ“-то излетя от главния път и падна на над 100 метра в близкото дере. При инцидента загина 6-месечната Еджрин, която пътувала със семейството си за Кирковско. Пострадаха 9-годишното братче на бебето и родителите му. Лютви Местан се размина само с изкълчена китка.

Часове след инцидента лидерът на ДОСТ беше задържан от полицията и му беше повдигнато обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост. На два пъти прокуратурата отнемаше шофьорската му книжка, но тя му е върната от съда.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

6 comments so far,Add yours

  1. Анонимен13/8/19 17:42

    Целта на отлагането е замазване и забравяне на станалото,разбира се в полза на явно виновният Местан!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен13/8/19 18:44

    Ха така,нагласете го точно предизборно, за да има материал за дъвчене...

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен13/8/19 20:32

    Kакво толкова удължавате този срок, за да оневините един агент е всичко това нали? Няма такава държава, виновните са уж невинни. Yaşattıni yaşamadan ölme inşallah buyuk şpiyon, yaptiklarını birer birer çekeceksin, allah buyuk.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен13/8/19 20:32

    Kакво толкова удължавате този срок, за да оневините един агент е всичко това нали? Няма такава държава, виновните са уж невинни. Yaşattıni yaşamadan ölme inşallah buyuk şpiyon, yaptiklarını birer birer çekeceksin, allah buyuk.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен14/8/19 08:49

    И другия водач е за затвора
    Нямаше предпазни колани

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен14/8/19 15:25

    A ako bese zaginal Mestan dali stese dase protakvat nestata???

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.