Активът на ДПС отбеляза Курбан Байрам в Кърджали. „Нека и в края на октомври с общи усилия всички заедно да сътворим Байрам в 7-те общини на областта”, пожела зам.-председателят на партията

„Следвайки моралните принципи за заедност, единство и толерантност, Байрамът трябва да продължи отново сред нас и след празника. През последните години всички ние успяхме да устоим на поредния ураганен вятър. Подкрепяйки се един друг, с общи усилия преодоляхме трудностите. Устояхме на изпитанието на времето, както гората преживява силния ураганен вятър”. Това заяви зам.-председателят на ДПС и кмет на община Кърджали инж. Хасан Азис в Кърджали, където активът на партията от 7-те общини на областта се събра, за да отбележи големият мюсюлмански празник Курбан Байрам.
Тържественото отбелязване на свещения празник уважиха членът на ЦОБ на ДПС Ердинч Хайрула, областният лидер на ДПС инж. Изет Шабан, народните представители от региона Адлен Шевкет и Ерол Мехмед. Тук бяха още учредителите на ДПС, политзатворници, репресирани, бившият евродепутат Неджми Али, бившите депутати от ДПС Салиха Емин, Юнал Тасим и др.
Зам.-председателят на ДПС и кмет на община Кърджали инж. Хасан Азис поднесе приветствие от името на почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган и председателя на партията Мустафа Карадайъ. Той пожела здраве и благополучие на всички жители на областта. „Нека и в края на октомври с общи усилия всички заедно да сътворим Байрам в 7-те общини на областта”, заяви инж. Хасан Азис.
„Винаги трябва да се борим за единство и солидарност, както се борихме за името си, честта, демокрацията“, заяви областният председател на ДПС инж. Изет Шабан. „Какво можем да направим, за да запазим нашето единство и нашата заедност?! Много неща можем да направим, но искам да Ви кажа само едно: Дайте поне една малка частица от себе си за заедността на партията“, допълни Изет Шабан.
От името на парламентарната група на ДПС в Народното събрание депутатът Ерол Мехмед поздрави присъстващите по повод свещения празник на мюсюлманите Курбан Байрам. Пожела им здраве и благоденствие. Той призова на предстоящите местни избори , кандидатите за кметове на населени места, общински съветници и кметове на общини да бъдат в една приемлива и нормална конкуренция, която не включва личностна конфронтация, за да може резултатът да е успешен за всички.
По време на събитието бе почетена паметта на всички тези, които вече не са сред живите, а в миналото са били заедно на това традиционно събиране. Отслужена бе и дуа (молитва) за здраве и берекет от бившия главен мюфтия Фикри Сали и зам.районния мюфтия Насуф Насуф.
Гюнер Шюкри

24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

7 comments so far,Add yours

  1. Анонимен13/8/19 17:48

    И къде го видя тоя "ураганен вятър",или имаш предвид дървото което падна върху колата ти?

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен13/8/19 18:15

    Вие нищо не сте направили .Първо благодарете на АЛЛАХ.Второ на Пеевски и Доган и техните патерици НПСД,НДПС И ДОСТ.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен13/8/19 18:16

    Защо не поканихте бившите си колеги, пардон новите стари колеги на това тържество .Нали вече сте заедно всички под шапката на

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен13/8/19 23:17

    Стига показност!На фона на случвашите сьбитив в областа вашите мероприятия са дразнителни за хората. Харчите народна пара. Демонстрирате парадоност и величие. Всьщото втрем нищо не сте направили за хората които от 30 години ви дават гласовете си. Неблагодарници !

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен14/8/19 10:11

    Ремзи Хосман нирдеееее

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен14/8/19 12:45

    Докато политиката се смесва със религията в този Кърджалийски вилает,всичко ще е като във Ориента.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен14/8/19 16:53

    То бурята предстои Ще има листопад

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.