Осигуряване на видеонаблюдение, опазване на общинското имущество и сигурността, бяха теми на разговор на първа работна среща между кмета на община Кърджали инж.Хасан Азис и новият директор  на ОД на МВР-Кърджали старши комисар Атанас Илков, която се проведе миналата седмица.
Обсъдена бе обстановката на територията на общината и възможностите за  взаимодействие между двете институции. И двете страни изразиха готовност  за подобряване на сътрудничеството и координацията между полиция и община, което ще спомогне за по-ефективно решаване на проблемите по отношение на сигурността и ще е само в полза на гражданите.
Един от приоритетите в съвместната работа ще бъде осигуряването на видеонаблюдение в града като полицията ще определи конкретните места, където ще се монтират камерите. Очакванията са, че въвеждането на видеонаблюдение на рискови места в района ще спомогне за овладяване на битовата престъпност. Важен акцент в разговорите бе и сътрудничество с полицията за опазване на имуществото на общината, конкретно за спиране на вандалските прояви в парковете в Кърджали. Беше коментиран и въпроса за противодействие на битовата престъпност, сигурността в малките населени места, в които живеят основно възрастни хора.
24rodopi.com

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

17 comments so far,Add yours

  1. Анонимен12/8/19 13:56

    Дано не е както паяка и синята зона , а за осветлението да не говорим тъмно е и за това крадците действат , така че тази среща ще си остане безполезна

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен12/8/19 16:15

    Ако видеонаблюдението е като "високотехнологичното " улично осветление - резултата ще бъде О. Само едни пари ще отидат в нечий джоб.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен12/8/19 18:56

    Редакцията , питайте г н кмета кога ще изчисти падналите от бурята дървета по тротоарите на ул. 8 март не може да се минава .СРАМ.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен13/8/19 12:34

      Кърджали никога не е бил толкова мръсен и неподържан град какъвто е от доста време и особенно сега!

      Изтриване
  4. Анонимен12/8/19 19:32

    Дано се вземат мерки, защото ще сме още по -зле

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен12/8/19 19:38

    Горните коментари казаха това което аз мислех да кажа.Преди години поне преди избори Азис откриваше нещо ново сега тази година и толкова няма.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен12/8/19 19:50

    Супер сте прави кометаторите, всичко вече отиде по дяволите, няма оправяне, и неволята да викаме, пак не можем да се оправим, изтарвахме всички шансове и изгонихме младите да робуват на запад.
    Жалка картина и здрава излагация на управление на господа управниците
    Съжалявам ви наистина

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен12/8/19 23:07

    С приказки нищо няма да промените. Хващайте се за работа! Обърнете внимание на движението в града. Не се спазват никакви правила. Румънци, турци и "европейци" не се съобразяват с никого и с нищо, защото няма полицаи, които да следят за спазването на закона. От Веселчане до автогарата вече се кара в 3 ленти и насрещнодвижещите се чудят къде и как да избегнат сблъсъка.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен13/8/19 08:29

    Г-н Директор,само с декларации и добри намерения няма как да изчистите мръсотиите на бившия директор.Огледайте първо наличния състав,кой кой е и кой на кого е човек и кой кого храни с информация.Полицаите първо да имат вяра в ръководителите си и след това да се научат да работят.Освободете ги от оковите на партийните кадровици,втълпете им че Закона е единственото с което трябва да се съобразяват.Върнете преместените полицаи против тяхната воля от РПУ Кирково по предложение на партийните кадровици.

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен13/8/19 11:27

    Макар не на точното място , да задам един въпрос: Няма ли някой, който да излезе пред кърджалийци и да им обясни защо града е толкова тъмен. От автогарата по бул. " Беломорски " до стадиона светят само две лампи - до светофарите по една. Същото е из целия град. моля някой най- после да обясни защо години наред това е така.

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен13/8/19 12:12

    Благодаря тази сутрин рано вдигнаха клоните. РОДОПИ номер 1

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен13/8/19 12:26

    opravete dupkite v selata.?-ili si podayte ostavka

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен13/8/19 12:44

    Абе тези съветници в Общинския съвет не карат ли коли, техните роднини не се ли наслаждават на липсващото улично градско осветление...не се ли псуват и срамуват поне от роднините си...кметът не го ли е срам пред роднините си че в града нищо не е наред...Чанев не почервенява ли когато не може да се движи през бул. Беломорски...не го ли е срам пред жена си или роднините си...Родопи без цензура публикувайте народния глас...

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен13/8/19 21:27

    Ако оставят новият комисар да работи , без да му се бъркат от разни партии доста работа ще свърши. Съмнява ме, обаче. И най-кадърния да пратят с "вързани ръце" нищо не може да направи!

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен14/8/19 13:39

    Еми, хайде де, те изпотрошиха всичко, докато вие се сетите да направите нещо!!!!!

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен14/8/19 22:07

    Камери за наблюдение в Парк Арпезос Север има инсталирани още от строителството, включително и камери с движение и приближение.

    Като всичко и те бяха изработени качествено от "наши" фирми, повредиха се устройствата в шахтите от вода и общината не взе мерки за възстановяването.

    Центъра за наблюдение е инсталиран в дежурната стаята на общината по бедствия и аварии, там където дежурят пенсионерани военни, които вечер спят, докато случайно не изпищи някоя аларма.

    Общината да назначи 10 човека охрана към ОЧБ, които да се грижат за сигурността в парка или да сключи договор за това със някоя от охранителните фирми в града, може и да поиска сътрудничество с жандармерията, макар те да са заети с тяхните си дейности по опазване на реда и подпомагане на Полицията, пазят и реколтата през лятото, може и да нямат свободен състав.

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен15/8/19 13:17

    Няма такъв град като нашия мръсен,без улично осветление и дебнещи улични кучета в тъмното до контейнерите.Паркове в които няма една свястна пързалка или люлка ,където да заведеш детето си.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.