Купища дела в Института по криминалистика и…

Все още не са готови ДНК експертизите по случая за хвърленото бебе във Водното огледало, девет месеца след като деянието разтърси Кърджали. Това съобщиха от Окръжната прокуратура за 24rodopi.com. Заключенията трябва да бъдат изготвени от експерти в Научноизследователския институт по криминалистика към МВР. Забавянето пък най-вероятно се дължи на големия обем работа, който има НИК по случаи от цялата страна, коментираха запознати.
Както вече писахме, ДНК експертизата ще трябва да посочи със сигурност, че изхвърленото бебе е било на задържаната за деянието 27-годишна кърджалийка, за да бъде изготвен обвинителния акт и делото да влезе в съда.
Припомняме, че престъплението бе извършено през декември м.г. 27-годишна жена бе задържана след като в коритото на Водното огледало бе открит трупа на новороденото й дете. Раждането било извършено на 18 декември, буквално на броени метри от реката. Според разследващите, жената е изхвърлила веднага след това бебето във водите на реката, в района на пасарелката. Тялото било поставено в найлонова торба. Преди това жената закупила ръкавици и сама родила в района. На следващия ден пък потърсила медицинска помощ след като състоянието й се усложнило. Именно тогава медиците сигнализирали органите на реда. Водното огледало бе източено, а след часове наред издирване тялото на новороденото бе открито близо километър по-надолу по течението.
Припомняме, че на две инстанции съдът постанови сочената за убийца на собствената й рожба жена да чака делото срещу себе си у дома. На жената бе наложена мярка за неотклонение „подписка”.
Както вече писахме, това е било седмо раждане за 27-годишната.
24rodopi.com
На снимката: Акцията по изваждането на трупа на бебето

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

  1. Анонимен21/9/19 09:55

    Държавата и институциите работят !!! Боковата държава е номер ЕДНО и е за пример в Европа.Какво значат тук някакви си девет месеца ? Най хубавите тикви са нашите !

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.