Приоритет на всички трябва да бъде връщането на младите в Кърджали, казва адвокат Есен Устренска - кандидат за общински съветник


Адвокат Есен Устренска, кандидат за общински съветник от листата на Коалиция “БСП за България” в Кърджали, постави пред лидера на Партията на европейските социалисти Сергей Станишев въпроса за разширяване на възможностите за образователен обмен в чужбина на младото поколение и мотивацията им да се върнат в родния град, след като завършат обучението си. Сергей Станишев сподели, че се очаква финансирането по програма “Еразъм+” през следващия програмен период да се удвои, но реализацията му зависи и от това дали Брекзит ще стане факт или не.
„Програмата “Еразъм+” трябва да се разшири и да стане достъпна за всички, включително и в горните класове на средното образование. Това е програмата на ЕС за подкрепа на образованието, обучението, младежта и спорта в Европа. Професионалния опит, който може да се получи в една международна обстановка, в чуждестранна компания, културният обмен, стават все по-ценни на българския трудов пазар. За съжаление управляващите извършиха един голям грях. Изпратиха всички трудолюбиви момчета на гурбет, а те прибраха любимите си по София, Белгия и Холандия. Не тук, а там ги направиха свои жени и създадоха поколение, което никога няма да научи български език. Все по-трудно връстниците ми дават заявка да останат в Кърджали. За мен е срамно още да си говорим за крушки, чакъл, тръби и асфалт. Строим магистрали, по които няма кой да се върне. Пуснали сме се по една демографска пропаст, а реализацията тук и адекватния социален живот изглеждат като мираж. Приоритет на всички трябва да бъде връщането на младите в града. Възрастните живеят в самота, а децата им раждат внуци в София и в чужбина. Ще работя за това Община Кърджали да предостави повече възможности за платени стажове в администрацията, стимулиране на местния бизнес за прием на стажанти, предоставяне на безплатни чекове за културни мероприятия на младежта, подобряване на нивото и качеството на образованието, финансиране на културата, науката и спорта на местно ниво“, посочва Есен Устренска.
Есен Устренска е един от най-младите и социално ангажирани кандидати в “Местни избори 2019 - Кърджали”. Единственият юрист и, може би, най-мултикултурният човек от листите на всички партии.
Купуването и продаването на изборни гласове е престъпление и се наказа от закона
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

19 comments so far,Add yours

  1. Анонимен15/10/19 08:30

    И ко ше праим в Кърджали? Ще плуваме във водното огледало за 100000000 лв. ли? Това е един ограбен град.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен15/10/19 09:10

    И баба ми знае това

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен15/10/19 09:27

    последно доказателство за това са снимките на кандидат кметовете, присъствие само на възрастни което е факт

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен15/10/19 09:37

    Готова за заместник на Станишев

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен15/10/19 10:17

    Не знам колко е постижимо връщането на младите от София и чужбина при положение, че целият свят върви към глобализация и хората масово предпочитат да живеят и работят в различни градове/страни докато са млади поне. Но идеите за Еразъм, повече стажантски програми и т.н. биха били доста положителни за младежта в Кърджали.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен15/10/19 12:39

    Браво!!!! Много добро попадение ,интелигентен млад човек с добра визия и много добри разсъждения! Ще получи нашата подкрепа на 27 октомври!

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен15/10/19 12:45

    Не познавам Есен Устренска ,но страшно ми хареса! С удоволствие ще гласувам за нея!

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен15/10/19 13:00

    На изкуственото много скоро излиза кирливото бельо

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен15/10/19 13:57

    че то ако има само още пет шест такива будни млади в общинския съвет този град ще се оправи

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен15/10/19 14:03

    Това да го каже на Станишев и другите бивши комуняги,които заедно с една ПП извършиха икономически геноцид над хората в Кърджалийско...

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен15/10/19 15:00

    А бе вие луди ли сте, кой млад човек ще се върне за да робува на някоя политическа партия...Няма балъци за вашите въдици...

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен15/10/19 17:31

    Лошо ми става от повечето късат плакати,псуват се,обиждат се,големи мъшкари,голямо нещо.Длъжни сме да подкрепим малкото интелигентни млади хора в този град,само това знам...

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен15/10/19 20:13

    Че то проблем с обучението няма, проблема е осигуряване на реализация за вече обучените! Те младите си учат във ВУЗ-ове, но не намират реализация в Кърджали!

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен15/10/19 22:04

    Свястни,честни,образовани момичета от селата,които се вляха в соц.демокр.редици,много скоро разбраха,че към тях отношението е не на майка,а на мащеха.Те са желани само за гласове!За постове я тракийки,я родопчани,я врачани....

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен15/10/19 22:05

    Свястни,честни,образовани момичета от селата,които се вляха в соц.демокр.редици,много скоро разбраха,че към тях отношението е не на майка,а на мащеха.Те са желани само за гласове!За постове я тракийки,я родопчани,я врачани....

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен16/10/19 09:19

    Mlada komunistka. Uraa

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.