15,3% от домакинствата в България не са имали достъп до вътрешна тоалетна през 2018 г., сочат данни на европейската статистическа служба Евростат, публикувани по повод вчерашния Световен ден на тоалетната.
Само в Румъния домакинствата, които нямат достъп до вътрешна тоалетна са повече от тези в България – над една четвърт от жителите на северната ни съседка (27,7%) съобщават, че домакинството им нямат такова удобство в дома си. Въпреки че делът на домакинствата у нас без достъп до вътрешна тоалетна да е висок, той все пак намалява непрекъснато от 2007 г. насам, когато е бил 33,6%.
710 жилища в област Кърджали са без тоалетни, обитателите им ползват WC-то, „двете нули“, кенефа, нужника, клозета или както го наричат „нещото“ в двора. 18 339 души в Източните Родопи ползват външна тоалетна. Това сочат данните от официалното преброяване на населението и жилищния фонд. Техният брой следва да се редуцира, защото немалка част от тези хора са напуснали селата си.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

2 comments so far,Add yours

  1. Анонимен20/11/19 12:18

    Dps shte im napravi taka im obeshtaha....

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен21/11/19 12:46

    Като няма канализация, кво да правят хората.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.