Д-р Сезгин Бекир е перфектната кандидатура за председател на Общински съвет-Кърджали, мандат „2019-2023“. Единственият в 23-членната група съветници, който от раз би спечелил доста над необходимите 21 гласа, в това число и от други партии.
Без пазарлъци, без „набиване на канчето“ от Централата, без контролиране на тайния вот.

Поема управлението на 41-местния Общински съвет, връща доверието на кърджалийци към разпоредителния орган, а след 4 години става и кандидат за кмет на Кърджали.

Да, но докторът по психология, който ръководеше администрацията в Общината в последните 16 години, не иска. Нито шефското място в ОбС сега, нито кметския стол след 4 години. Работи по проект на Българската академия на науките (БАН), справя се блестящо.
Фаворитът на Хасан Азис и одобряван от Мустафа Карадайъ и Ахмед Доган д-р Сезгин Бекир ще прави кариера в БАН.

А друга обединителна фигура в групата на ДПС няма, поне на пръв прочит на списъка. Затова и кандидатите са много: досегашният зам.-председател Юсеин Ахмед, неговият началник Раиф Мустафа, регионалният директор на НАП Елван Гюркаш. Както вече писахме сред тях е и временният председател на ОбС на ДПС Лятиф Расим, който обаче гледа и към овакантения пост на областен партиен шеф. Сили за шефското място в разпоредителния орган ще пробва и лидерът на Младежкото ДПС Байрам Байрам. Съветници прогнозират, че ако днес утвърдената от партийната централа кандидатура не получи 21 гласа при тайното гласуване, то в някое от следващите гласувания може да се появи и името на бившия зам.-кмет Мухаррем Мухаррем.

Въобще, ако днес от раз не бъде избран председател, кризата в общинската организация на ДПС ще се задълбочи.

Какво ще прави опозицията? Дълг на ГЕРБ и БСП пред избирателите е също да имат номинации. Конфигурацията и политическата аритметика казват „Няма смисъл“, но ако ГЕРБ и БСП не издигнат кандидати, още от първата сесия ще се заговори за „Задкулисие`2019“.

Представете си следната ситуация: Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ или заместникът му Ахмед Ахмедов минути преди днешната сесия обявява името на кандидата – Елван Гюркаш или Юсеин Ахмед. Започва гласуване. Недоволният Раиф Мустафа и други двама съветници пускат празни бюлетини, за да спре броенето за ДПС-кандидата на 20. Да, но въпреки това от урната излизат необходимите над 21 гласа.

ГЕРБ със сигурност ще издигнат свой човек, вероятно Огнян Иванов. Но ако БСП няма номинация, то тази пасивност, в калкулация със странен резултат, е в състояние да предизвика поток от думи и действия, които ще разкрият, че лагеруването в кърджалийското ДПС продължава.

И ще ядосат Ахмед Доган, много ще го ядосат.

От днешното гласуване за председател на Общинския съвет в Кърджали ще стане ясно колко "глави ще хвърчат" на отчетно-изборната конференция на ДПС.

Доган поиска пълна промяна в организацията още по време на консултациите. Представете си какво ще се случи, ако и днес в Кърджали го сюрпризират с хитринки и ченгеджийски номера.

От избора донякъде ще може да се отговори и на въпроса: Новият председател на Общинския съвет ли ще бъде подготвян за следващия кмет на общината, или Хасан Азис ще търси по-подготвен и по-одобряван, най-вероятно в екипа му в Общинска администрация?

Честно е да си го кажем и другото: Сред изброените мераклии за председателския пост има такива активисти, които хитро се крият под знамето на ДПС, но на мажоритарни избори не само не биха постигнали приличен резултат на първи тур, но дори не биха се класирали за балотажа.
24rodopi.com
Припомнете си:


Share To:

24rodopi

Post A Comment:

4 comments so far,Add yours

  1. Анонимен8/11/19 08:30

    Дано ченгеджийско-комунистическото задкулисие не предопредели

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен8/11/19 20:56

      Когато го няма успехът,
      успехът най-много услажда –
      за да схванеш нектара,
      трябва жестока жажда.
      И цялата алена армия,
      която под знамето крачи,
      не би разбрала победата –
      какво тя точно значи, –
      както я разбира битият,
      в чието ухо запретено
      удря ехото на триумфа –
      болно и определено.

      Изтриване
  2. Анонимен8/11/19 11:59

    Само некадърните и подмазвачите чакат работа и одобрение от Доган!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.